12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

[Video] Poglejte koliko ilegalnih migrantov so poslanci Levice pripravljeni sprejeti v svoje domove!

Stranka Levica se je odločila, da bo rešila po njihovem mnenju katastrofalne razmere v Centru za tujce v Postojni. Poslanka Levice Nataša Sukič je med drugim za RTV Slovenija izjavila, da so jim migranti zaupali, da so razmere v Centru za tujce v Postojni slabše kot v Turčiji, Bosni in Hercegovini,  Albaniji, Grčiji in v Črni gori.

Glede na njihovo zavzemanje za ilegalne migrante, smo vprašanja poslali po elektronski pošti, na sedež stranke, njihovi službi za stike z javnostmi, vsem poslancem Levice in še v poslansko skupino. Med drugim smo jih vprašali, ali podpirajo izgon migrantov nastanjenih v Centru za tujce v Postojni, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo, v države izvora. V nadaljevanju nas je zanimalo, če nasprotujejo izgonu ilegalnih migrantov iz Slovenije ter jo naj utemeljijo. Glede zavzemanja za boljše življenje migrantov v Postojni, nas je zanimalo, ali so pripravljeni poslanci Levice sprejeti “trpeče” ilegalne migrante v svoje lastne domove.

Stranka Levica je najbolj mehkužna stranka v Državnem zboru. V preteklih šestih letih, od leta 2014, ko so prestopili parlamentarni prag, so imeli vedno možnost, da bi sodelovali v vladi. Vabila sta jih tako Miro Cerar in Marjan Šarec kot sedanji predsednik vlade Janez Janša. V času manjšinske vlade Marjana Šarca so si izborili t.i. status nadkoalicijske stranke, saj so s svojimi odločitvami odločali o obstoju vlade Marjana Šarca. To je predvsem motilo koalicijske partnerje Šarčeve vlade, ki so korak za korakom začeli zavračati pogoje Levice. Ljubitelji demokratičnega in ekološkega socializma so se jim maščevali tako, da so novembra 2019 iz nadkoalicijske stranke postali polna opozicija, kot se je takrat izrazil koordinator Levice Luka Mesec.

Stranka Levica je med najbolj zaslužnimi, da sta padli levo usmerjeni vladi Mira Cerarja in Marjana Šarca

Zato je njihovo stokanje v slovenski javnosti popolnoma brezpredmetno. Zelo dobro je povedala sedanja predsednica SAB-a Alenka Bratušek, da je prav Levica med najbolj odgovornimi, da je oblast prevzela koalicija pod vodstvom Janeza Janše. Med drugim je dejala, da v sedanji sestavi državnega zbora predstavljajo stranke leve sredine skupno 52 glasov, kar bi predstavljalo več kot udobno večino za vladanje. A v Levici se žal obnašajo kot majhni otroci, ki niso pripravljeni prevzeti odgovornosti za vodenje države. Raje kot bi bili podvrženi morebitnim kritikam svojega dela, jih večinski mediji v rokah levega gospodarskega in političnega omrežja kujejo kot prihajajoče zvezde za prevzem oblasti.

Poslanka Levice Nataša Sukič je v prispevku na RTV Slovenija zopet govorila o dramatičnih razmerah v Centru za tujce v Postojni. Med drugim je povedala, da migrantom niso zagotovljeni prevajalci, ki bi jim pravilno prevedli obrazce. Govorila je o tem, da se migranti bojijo izgona na Hrvaško. Slovenski državljani, toliko da veste, v Postojni se za migrante skrbi slabše kot v Turčiji, Grčiji, Bosni in Hercegovini, Albaniji in Črni gori. Zato svetujemo slovenskim oblastem, da se dogovorijo s hrvaškimi organi pregona, da jih ob izgonu iz Slovenije na Hrvaško takoj pošljejo v obljubljene dežele Črne Gore in Bosne in Hercegovine, na katere meji Hrvaška.

Za migrante vrhunsko poskrbljeno, na dan zaužijejo več kot 3000 kalorij

Vendar je njihove trditve na laž postavil, s svojim obiskom v Centru za tujce v Postojni, državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler, ki je predstavil popolnoma drugačno sliko kot večinski slovenski mediji in stranka Levica. Ogledal si je vse prostore in ugotovil, da so pogoji za bivanje tujcev zelo dobri. Nastanjeni imajo na voljo televizijo, internet, prostore za športne aktivnosti, zdravstveno osebje in zagotovljeno popolno zdravstveno oskrbo.

Center je bil v zadnjih letih obnovljen in posodobljen, njegova zasnova pa zagotavlja vse standarde glede varovanja človekovih pravic in nudenja ustreznih bivalnih pogojev v času omejitve gibanja. Lani je center pridobil kar 800 tisoč evrov sredstev iz evropskega Sklada za azil, migracije in vključevanje, ki so jih namenili za oskrbo, vračanje, nadgradnjo kapacitet in izboljšanje bivalnih pogojev centra. Ob vsem videnem je Kangler ocenil, da ni nobenih razlogov za proteste.

V našem mediju smo objavili tudi jedilnik bivajočih v centru, v tednu od 17. do 23. avgusta 2020. Iz jedilnika, ki je napisan celo v angleškem jeziku, je razvidno, da imajo bivajoči v centru dnevno tri obroke hrane. Primer jedilnika za ponedeljek: zajtrk: sir, kruh, banana, čaj; kosilo: piščančji file, krompir, solata; večerja: tunina solata s testeninami in papriko, kruh in čaj. Jedilnik se dnevno spreminja, sestavine se ne ponavljajo, pri vsakem obroku je izračunana energijska vrednost. Za ponedeljek je bilo to 3300 kalorij, po posameznih dnevih gre do 3500 kalorij. Zato je dramatiziranje Levice le ena velika laž za slovensko javnost.

Odgovor Centra za tujce v Postojni:

Pozdravljeni.

V  Policiji poudarjamo,  da vsi postopki v Centru  potekajo v skladu z nacionalno in evropsko zakonodajo ter mednarodnimi konvencijami.  Prav tako se  zagotavljajo vsi standardi glede varovanja človekovih pravic.Gladovna  stavka  ne poteka. Nastanjeni tujci svoje nestrinjanje s postopki ali  nastanitvijo  oz.  omejitvijo  gibanja  občasno  izražajo  na različne načine. Eden od načinov je tudi ta, da občasno odklanjajo hrano. Vsem tujcem  je poleg osnovne oskrbe v Centru zagotovljena še psihosocialna oskrba,  zdravstvena  oskrba in druga potrebna oskrba, ki je lahko različna glede na individualnost primera.
V Centru za tujce ne obstajajo samice ampak posebej varovane sobe, ki so
namenjene nastanitvi:
– tujcev, ki jim zdravnik psihiater določi bivanje pod nadzorom –
opazovanje (npr. zaradi samopoškodovanja, groženj s samomori, težav v
duševnem zdravju)
– tujcev, ki imajo na podlagi Zakona o tujcih z odločbo izrečen ukrep
strožjega policijskega nadzora.

Video https://twitter.com/i/status/1306306882047442945

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine