16.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

[Video] Poglejte, kako je Möderndorfer doživel histerični izpad: Govorim lahko kakorkoli želim! Naj govorim tako kot na pogrebu?

Žalostno je, da nekateri ne poznajo kulture obnašanja. Še bolj žalostno je, ko vidimo, da le te ne pozna poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, ki naj bi bil predstavnik ljudstva. V mislih imamo poslanca SMC Janija Möderndorferja, političnega kameleona, ki je na sredini 3. nujni seji Odbora za notranje zadeve pokazal, da nikakor ne razume, da je povsem nevljudno nekomu skakati v besedo. Ob tem je potrebno pripomniti, da je to jasno celo majhnim otrokom. Z vrnitvijo Möderndorferja se v Državni zbor RS očitno spet vračajo histerični izpadi. 

 

Očitno je Möderndorferja iz takta vrgla predstavnica Civilne iniciative Bela krajina Maja Kocjan, ki je v predstavitvi stališča pojasnila, da se v Beli krajini ne ukvarjajo z begunci, temveč z migranti, ki izkoriščajo postopek pridobitve azila. “Migranti se med seboj zelo dobro obveščajo. Kjer jim na našem ozemlju ne dela GPS signal, označijo poti z ruticami in podobnimi vidnimi predmeti, je opozorila Kocjanova in poudarila, da civilna iniciativa obstaja že dve leti, torej je nastala tako pred lokalnimi kot tudi državnozborskimi volitvami, zato so drugačni očitki povsem odveč,” je bila jasna Kocjanova.

Ob tem je Kocjanova izpostavila, da v iniciativi že dve leti opozarjajo na problem z nezakonitimi migranti, s čimer pa bi morala biti seznanjena tudi poslanka Levice Violeta Tomić, ki je zase v javnosti govorila, da je Belokranjica. Ko je pripomnila, da sama ne ve, prebivalka katere pokrajine je to, saj je sama Belokranjka, je Möderndorfer povsem znorel in padel iz takta. Ta se je začel dreti: “Ne polemizira se s poslanci, lepo prosim.” Ko je poslancu SMC predsednik odbora Zvonko Černač dejal, da on vodi sejo in da če želi kar koli povedati, ve, kakšna je procedura. “Prijavite se za besedo, pa prosim, da ne motite in se umirite!” Möderndorfer se kljub pozivu predsednika nikakor ni umiril in se vnovič začel dreti, da se s poslanci ne polemizira in se le predstavi zgolj mnenje.

Posnetek njegovega izpada poglejte tukaj.

Pozvan je bil, da decibele zniža na normalno človeško raven

Černač je Möderndorferja zaprosil, ali lahko zniža decibele na normalno človeško raven. “Prosim, da se umirite!” Poslanec SMC se ni dal in je zakričal: “Proceduralno!” Ko je poslanka SDS Anja Bah Žibert vprašala: “A to kar vmes?”, je Möderndorfer odgovoril: “Seveda, kaj pa.” Po tem, ko je Kocjanova vnovič spregovorila, je izpostavila, da je Tomićevo v stališču omenila, ker je ta prek družabnih omrežij razglašala, da v Beli krajini migrantov ni in da naj bi civilna iniciativa o tem zavajala javnost. Ker se Möderndorfer nikakor ni bil sposoben umiriti, se je Černač odločil za petminutno prekinitev seje.

Prekinitev pa ni prispevala k umiritvi Möderndorferja, saj je ta začel še bolj na glas kričati, saj je bil očitno prepričan, da kamere med odmorom ne snemajo. Bah Žibertova je na glas pripomnila: “Kako se lahko tako dere? Kdo je?” To pa ga je le še bolj razburila in začel je vpiti: “Če mi pokažeš člen v poslovniku, ki govori o višini mojega glasu in celo barvi, potem se bom s tabo strinjal. Do takrat pa prosim, če se ne oziraš name.” Ko mu je poslanka SDS odgovorila, da razprava res ni kričanje, je Möderndorfer zabrusil, da lahko govori, kakor koli želi. “Bolj pomembno je, da razumeš, kaj govorim.” Bah Žibertova je v odgovor dejala: “Najboljše, da ustrahuješ vse tukaj noter, ker si zlezel notri v parlament. Daj nehaj.” Möderndorfer je na glas odgovoril: “Naj govorim tako kot na pogrebu? Ali je pavza ali ni?” Po tem, ko ga je opozicijska poslanka pripomnila, da ve, da ga boli, da ni prišel v Državni zbor RS, je še dodala: “Daj se umiri, drugič ne boš dobil niti 30 glasov več. Kako si sedaj prišel noter? Volivke in volivci so ti na pladenj dali ogledalo. “

Foto: YouTube

Möderndorfer je tokrat šel čez vse meje dobrega okusa, saj je prekinil govorko med predstavitvijo stališča, ob tem pa nikakor ni želel poslušati pozivov predsednika odbora, ki ga je večkrat zaporedoma opozoril, da naj se umiri in se prijavi k besedi. To bi razumeli še majhni otroci, a očitno Möderndorfer meni, da se lahko oglasi kadar koli in kakor koli, kot da bi bil prvorazreden.

H. M.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine