12.5 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

(VIDEO) Podnebni shod v resnici namenjen špricanju pouka – mladi sploh niso vedeli, za kaj protestirajo, temveč samo zato, da jim ni bilo treba v šolo!

Nekaj tisoč mladih se je tik pred petkovim poldnevom zbralo na Kongresnem trgu v Ljubljani in z glasnim protestom ter številnimi transparenti od politikov zahtevalo odločne podnebne ukrepe. Sistemske namesto podnebnih sprememb, so pozvali in opozorili, da nimamo planeta B. A kaj kmalu se je pokazalo, zakaj so se mladi udeležili shoda: vsi so bili namreč opravičeni izostanka od pouka in čeprav so organizatorji zatrjevali, da ne stavkajo zato, da lahko zamudijo pouk, smo se prepričali ravno v nasprotno. Očitno je, da nikogar od mladih ne bi bilo, če bi bil štrajk v soboto, ko so šole zaprte!

 

“Jaz sem tukaj, da mi ni treba biti na pouku. Tukaj sem, ker sem moral iti sem in da nisem pri pouku. Tisti, ki smo se udeležili tega protesta, imamo prosto uro,” so le trije iskreni odgovori mladih protestnikov, ki potrjujejo, da mladi sploh niso vedeli, za kaj protestirajo, ampak jim je bilo pomembno zgolj to, da niso v šoli.

Kot smo izvedeli, mnogi sploh niso vedeli, zakaj so se protesta sploh udeležili. Še več! Nekateri so se na protest pripeljali kar z motorjem, za katere pa vsi vemo, kako zelo onesnažujejo okolje!
 
Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine