12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

(VIDEO) Obupani iranski režim objavil propagandni film, v katerem »sveti vojaki« napadejo stavbo kongresa in Belo hišo ter ubijejo Donalda Trumpa

Teokratični režim v Teheranu je očitno že tako obupan, da objavlja propagandne filme, ki prikazujejo razstrelitev stavbe ameriškega kongresa in napad na Belo hišo, v katerem so ubiti predsednik Donald Trump, ameriški državni sekretar Mike Pompeo in izraelski premier Benjamin Netanjahu.

Iran je objavil film, ki prikazuje napad džihada na Belo hišo in Kapitol (stavba ameriškega kongresa), pri čemer so predsednik Donald Trump, ameriški državni sekretar Mike Pompeo in izraelski premier Benjamin Netanjahu.

To kaže na to, da je režim, ki se mu je včeraj zgodila ulica (TUKAJ) skrajno obupan.

Spomnimo se, kaj se je zgodilo s Sulejmanijem, ko se je šel tovrstno propagandno vojno na družbenih omrežjih. Ko je Donald Trump napovedal umik ZDA iz jedrskega sporazuma z Iranom, ker je bil za ZDA preprosto slab, je Kasem Sulejmani skušal z zastraševanjem prisiliti Ameriko, da se vrne k sporazumu. Na Twitterju se je celo spopadel s Trumpom. Objavil je svojo sliko pred gorečo Belo hišo. Ameriški predsednik mu je vrnil s sliko iz filma Igra prestolov in napisom: »Sankcije prihajajo.« Potem je prišel tisti silvestrski čas, ko so proiranske oborožene milice napadle ameriško veleposlaništvo v Bagdadu in se je Sulejmani na Twitterju hvalil, da ZDA ne morejo storiti prav ničesar. No, ameriški marinci so zavarovali veleposlaništvo, Sulejmanija je nekaj ur kasneje razstrelila raketa z ameriškega drona MQ-9 Reaper.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine