11.7 C
Ljubljana
četrtek, 29 februarja, 2024

(VIDEO) Objavljamo kazensko ovadbo zoper Leno Grgurevič in Deana Premika iz Svobode, ki sta na žaljiv način javno obdelovala Pavla Ruparja

Piše: e-Maribor

Včerajšnja razprava v državnem zboru, kjer so obravnavali zakon o upokojencih, ki ga je pripravilo in vložilo društvo 1. oktober, je dobila prvi epilog. Zoper poslanca Svobode Deana Premika in Leno Grgurevič je bila podana kazenska ovadba zaradi očitanja kaznivega dejanja z namenom zaničevanja.

Civilna iniciativa in aktivni državljani so na specializirano državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi očitanja kaznivega dejanja z namenom zaničevanja po členu 162/i-ii kazenskega zakonika Republike Slovenije.

Zapisali so, da sta omenjena poslanca Dean Premik in Lena Grgurevič dne 1. 2. 2024 kot poslanca poslanske skupine Svoboda v parlamentarni dvorani RS na redni seji Državnega zbora, vsak s svojim izvajanjem očitala predlagatelju zakonodaje za upokojenca v postopku Pavlu Ruparju njegove pretekle storitve kaznivih dejanj, obsodbe in odsluženo zaporno kazen. To sta storila na redni seji državnega zbora, v prenosu v živo na tretjem programu javne RTV SLO3, ki je potekala od 09.00 ure naprej. Dejanji sta storila s prvovrstnim naklepom, z namenom, da Pavla Ruparja širši javnosti predstavita kot nekredibilnega, nekompetentnega in, kot je izjavila poslanka Grgurevič, »kriminalca«, ki po njuno ni pristojen, da bi lahko podajal in predlagal neko zakonodajo v parlamentu, pri čemer je v njunem dejanju prepoznati očiten in nesporen naklep zaničevanja predlagatelja zakonodaje Pavla Ruparja.

V obrazložitvi so zapisali, da je ob 10.05 uri je poslanec poslanske skupine Svoboda Dean Premik v svojem izvajanju med ostalim povedal: »Gospod, ki sedi kot predlagatelj tistega, kar obravnavamo danes, na levi strani dvorane, je nekoč sedel na desni strani dvorane, kot poslanec SDS, vmes je pa sedel tudi nekje drugje, sedel dobesedno. Gospod, ki predlaga spremembo zakona, je uspel s populističnimi nastopi in občasno tudi s sovražnimi govori, ki so bili danes že omenjeni, prepričati državljane, da so prispevali svoje podpise. Upam da bodo ti kmalu spoznali, tudi z argumenti, ki jih predstavljamo danes, da tukaj ne gre za dobrobit upokojencev, ampak so cilji predvsem in povsem nekje drugje. Gospod Rupar, čebelice letijo in čebelice bodo tudi odletele.«

Ob 10.57 uri je v svojem nagovoru poslanka poslanske skupine Svoboda Lena Grgurevič dejala: »Samo želela sem osvetlit, s kom imamo opravka tukaj. Večkratnim storilcem kaznivih dejanj, torej kriminalcem.”

Kot so še zapisali, dikcija člena 162/I-II KZ-1 RS pravi, da kdor z namenom zaničevanja komu očita, da je storil kaznivo dejanje ali da je bil obsojen zaradi kaznivega dejanja ali to z istim namenom komu pove, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev. Dejanje omenjenih poslancev Grgurevičeve in Premika, pa se neposredno navezuje tudi na drugi odstavek tega člena, ki pravi, če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

Celotno kazensko ovadbo si lahko preberete  TUKAJ!

Spodaj pa si lahko ogledate video posnetek poslanke Lene Grgurevič, kjer blati Pavla Ruparja:

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine