1.8 C
Ljubljana
nedelja, 21 aprila, 2024

(VIDEO) O posebni nalogi, ki jo je Golob dal Damirju Črnčecu, o DUTB in Odlazku ter o prvi dami DZ, s katero bo še hudič

C. R., Siol.net

“Po mojih informacijah ima Damir Črnčec posebno nalogo, da se znebi posla bokser, ker ga ta koalicija noče. Če mu ne bo uspelo, mu je bilo povedano, da je lahko tudi zamenjan,” je v današnji oddaji Ura moči dejal komentator Peter Gregorčič. Ki med drugim meni, da je Črnčec odnos z Robertom Golobom vzpostavil že v obdobju volilne kampanje, kar pomeni, da je šlo takrat, ko je Golob rekel, da Črnčec ne pride v poštev, za igro. 

Peter Gregorčič je dodal, da je Golob Črnčeca vzljubil, potem ko je predlagal KUL in Gibanju Svoboda, naj se ne napadata. Poudaril je, da kadrovanje kaže tisto, kar so že ves čas govorili, da gre torej za konsolidacijo levega pola, v katerem sta Bratuškova in Šarec.

O prihodnosti SAB in LMŠ je spregovoril drugi komentator, Miran Videtič: “Računam, da se bo jeseni oblikovala resna vlada oziroma resna politična stranka. Nekateri bodo sami občutili, nekaterim bodo povedali, tudi če so ministri, da bodo ministri uradno še nekaj časa, a da bo resorje vendarle vodil nekdo drug. To bi se lahko precej hitro zgodilo v resorjih, ki jih bosta prevzela SAB in LMŠ.”

Državni zbir RS. (foto: STA / Daniel Novaković)

Govorili so še o spremembah na DUTB in zakaj se tako mudi reševati smetarskega tajkuna Odlazka, o zdravtsvenem ministru ter o predsednici državnega zbora in še o čem …

Več o dogajanju na svežem političnem parketu lahko preberete in poslušate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine