24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

(VIDEO) Novinarka in poslanka stranke SvoboDA se je znašla v zadregi

Piše: E-Maribor

Mojca Pašek Šetinc, eden najbolj prepoznavnih obrazov RTV, visoko profesionalna, objektivna in neodvisna, je danes poslanka levega Gibanja Svoboda. Gospa ni bila neodvisna prej niti sedaj, ker je bila političarka, ji je dejal poslanec SDS Žan Mahnič, medtem pa se je Pašek Šetinčeva le nasmihala, saj je bila vidno v zadregi.

Potem ko so poslanci SDS-a vložili predlog za posvetovalni referendum o zakonu o vladi, so zdaj enak predlog podali tudi za spremembe zakona o RTV Slovenija. Gre sicer enega izmed dveh predlogov sprememb zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), ki so ju vložili v SDS. Z vložitvijo predlogov so prehiteli stranke nastajajoče koalicije, torej Gibanje Svoboda, SD in Levica, ki so v državni zbor (DZ) posredovale svoje spremembe omenjenega zakona.

Namen njihove novele je, kot navajajo v Gibanju Svoboda, depolitizacija javne RTV Slovenija, saj zmanjšuje vpliv politike pri imenovanju članov programskega sveta. Državni zbor bi v njem namesto zdajšnjih 21 lahko imenoval le dva člana. Sliši se lepo in všečno, ampak ali to zares drži? Zanimivo je namreč, da je novelo zakona vložila stranka, katere članica je tudi Mojca Šetinc Pašek, sedaj že bivša novinarka informativnega programa. Kako naj bo RTV neodvisna, če pa v klopeh v parlamentu sedijo nekdanje novinarke te nacionalne hiše.

Tako je Žan Mahnič povedal Mojci Šetinc Pašek, kar ji gre:

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine