17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

(VIDEO) Nov udarec za svobodo govora! Facebook zaradi pritiskov nedemokratičnih aktivistov umaknil Jakličevo predavanje ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča o svobodi!

Facebook je umaknil posnetek Jakličevega predavanja na Katoliškem inštitutu o svobodi, v katerem je govoril o predpogojih svobodne demokratične družbe in samem vprašanju svobode.

 

Facebook je umaknil posnetek predavanja ustavnega sodnika ddr. Klemna Jakliča “Pet minut pred dvanajsto: o predpogojih svobodne demokratične družbe in vprašanju njihove uresničitve v okviru slovenske države”, ker naj bi bil video v nasprotju s pravili.

Jasno je, da predavanje, s katerim je Jaklič nastopil v sklopu dogodka, ki ga je organiziral Katoliški inštitut, nikakor ni v nasprotju s kakršnimikoli pravili Facebooka, temveč gre zgolj za še eno v vrsti aktivističnih akcij slovenskih radikalnih levičarjev, ki si ne morejo pomagati, da ne bi poskušali na tak ali drugačen način utišati glasu razuma in posameznikov, ki si drznejo zagovarjati človeško svobodo.

Cenzura drugače mislečih
“Tega ne bi prepovedali niti v komunistični Sloveniji v 80-ih letih, danes pa slovenski nedemokrati lahko inscenirajo cenzuro povsem običajnega predavanja,” so zapisali na spletnem portalu V fokusu. Podobnega mnenja je bil tudi Jaklič, ki je novico o cenzuri pospremil z besedami: “Na Facebooku se je ob tem predavanju na lepem pojavil zapis, da je vsebina v nasprotju s ‘community standards’ in da je zato onemogočeno, da bi jo drugi videli. Ali je mogoče, da slovenske nedemokrate vsebina tako moti, da so inscenirali cenzuro običajnega predavanja?”

Članek v celoti si lahko preberete ter video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine