19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

(VIDEO) Nov dan, nov fiasko: Klakočar Zupančičeva o špekulacijah in aktivnih živalih: “To boste izrezal’, seveda…”

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Poznavalci pravijo, da je obnašanje predsednice Državnega zbora Urške Klakočar Zupančič podobno “zeleno”, kot je njeno obnašanje na državnih proslavah. Zmotno je denimo izdala opomin zaradi razžalitve, ko jo je poslanec Branko Grims opozoril na napačno navajanje praznika. Kljub temu, da je pred skoraj dvema letoma Janeza Janša označila za “diktatorja”, pa dejansko njena dejanja vse bolj spominjajo na diktaturo. Njen nedavni nastop pred novinarji pa je pri marsikomu potrdil vtis, da je Klakočar Zupančičeva stopila v prevelike čevlje. 

S prihodom nekdanje sodnice Urške Klakočar Zupančič na mesto predsednice Državnega zbora so se pričele podirati nekatere že do sedaj uveljavljene prakse. Sicer je res, da prej Klakočar Zupančičeva ni še najbolj politično izkušena, a vendarle bi se morala pred nastopom funkcije malo bolj podučiti o tem, kakšno obnašanje se pričakuje od nekoga, ki postane prvi med enakimi.

Posnetek tiskovne konference v zvezi z odločitvijo stranke SDS glede vložitve podpisov, ki se nanašajo na razpis referenduma o spremembah zakona o vladi, ki v času krize povečuje število ministrstev, je marsikoga pustil odprtih ust. Predsednici Državnega zbora se je namreč zatikalo z izgovorjavo besede špekulirati, povrhu vsega je bilo videti cel kup smejanja, vmes pa je celo padel mikrofon enega od medijev. Nedvomno gre za način nastopa, ki ga do sedaj na takšni funkciji še nismo imeli moč opaziti. Marsikdo meni, da gre za popolno degradacijo funkcije.

Klakočar Zupančičeva želi ustvariti vtis, da želi manj togosti in več sproščenosti v Državnem zboru RS. To dokazujejo njena oblačila, kot tudi nastopi pred novinarji. Videti pa je mogoče, da se precej rada nasmeji in se pošali tudi na svoj račun. V določenih trenutkih pa očitno ne pomisli, da dejansko s tem krši protokol, kot ga je na državni proslavi, kjer se je obnašala kot Hollywoodska zvezda. “V tej vlogi očitno uživa,” je v celofan zavil njen zdrs voditelj RTVS Igor E. Bergant. V nasprotju z njo so nastopi Janeza Janše suvereni, kot se za državnika njegovega kova spodobi. Sicer pa je najbolj zgovoren komentar nekdanje dolgoletne šefinje državnega protokola Ksenija Benedetti, ki je za N1 povedala, da se rdeč tepih na državni proslavi razlikuje od rdečega tepiha vseh drugih prireditev. “Po njem stopajo politiki, predstavniki države in ljudi, v čast državi in prazniku, tam je postrojena tudi Garda Slovenske vojske, ki ji ni primerno obračati hrbta,” je pojasnila.

Foto: STA

Najprej je Janšo označila za diktatorja, nato je sama postala diktator
Spomnimo. Klakočar Zupančičeva je med Janševo vlada postala izjemno kritična do njegove oblike vladanja. V enem izmed zapisov na Facebooku je dejala, da je Janša “diktator”. “Upam, da bo doba janšizma nekoč samo še bridek spomin, do takrat pa pazite nase,” se je glasil eden izmed zapisov, ki jih je v zaprti skupini prijateljev na družbenem omrežju konec novembra 2020 zapisala nekdanja sodnica. Kritična je bila do nekaterih vladnih epidemioloških ukrepov in ravnanja policije, Janšo pa je označila za “velikega diktatorja” in dodala, da je virus pri nas dal polet “zafrustriranim osebkom s kriminalno preteklostjo”.

Foto: Facebook

Vodja ljubljanskega okrajnega sodišča je zoper sodnico podala pobudo za disciplinski postopek, hkrati pa ji je tudi odvzela vodenje oddelka. Klakočar Zupančičeva je zatrdila, da so jo izdali lastni ljudje na družbenem omrežju, ki jim je zaupala. Tistim, ki so v javnost lansirali problematičen zapis je morda danes žal, saj jo je to po eni strani izstrelilo med “zvezde” na levi politični sceni. Po njenih nastopih se zdi kot da pozablja, da je sedaj predsednica Državnega zbora RS. Klakočarizmi tako postajajo del njene stalnice. Glede na to, da sodeč po obnašanju na nedavni konferenci pričakuje, da bodo njeno zapletanje z besedami novinarji zbrisali, ko do njega pride, si očitno predstavlja, da so novinarji njen lasten piar!?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine