2.2 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

(VIDEO) Norveški socialist zaloten pri kraji sončnih očal znamke Hugo Boss

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

Vodja norveške socialistične Rdeče stranke Bjørnar Moxnes je odstopil, potem ko so ga nadzorne kamere zalotile pri kraji sončnih očal Hugo Boss na letališču v Oslu.

Pravijo, da socialisti držijo roke v svojih žepih samo pozimi, sicer pa imajo raje tuje reči. To se je ponovno izkazalo za točno na primeru norveškega politika. Vodja leve Rdeče stranke Bjørnar Moxnes je bil zaloten pri kraji na letališču v Oslu. In kaj je ukradel? Sončna očala znamke Hugo Boss.

Na Norveškem, državi z dolgoletno demokratično tradicijo in visoko politično kulturo, njegovo dejanje lahko pomeni le eno – odstop s položaja.

“Kako sem lahko storil nekaj tako neumnega?”

Krajo je socialistični poslanec zagrešil 16. junija na letališkem območju brez davka (Duty-free), ko je posnetek postal javen, pa je politik odšel na bolniško “zaradi bolezni”. Dan pred planiranim prihodom nazaj je kaznivo dejanje tudi priznal. “Veliko ljudi me sprašuje, kako sem lahko storil nekaj tako neumnega. V tem tednu sem se to večkrat vprašal. Nimam ustreznega odgovora,” je dejal v pojasnilu.

Moxnesa je na položaju predsednika Rdeče stranke, ki jo je vodil 11 let, zamenjala Marie Sneve Martinussen. Rdeča stranka sicer velja za podpornico Rusije in nasprotnico oboroževanja Ukrajine.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine