26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(VIDEO) Neverjetno: vlada in NVO-ji nažigajo po zdravnikih, državni sekretar za zdravje pa prizna, da je vlada tista, ki ni izpolnila svojih obveznosti?

Piše: G. B. 

Očitno je brezumje na oblasti povsem eskaliralo, tudi glede zdravstva. Že tako obrobna ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel, ki v pogajanjih z zdravniki sploh ne sodeluje, se je umaknila na dopust, zdravstvo pa se potaplja. Krivdo za to pa valijo na stavkajoče zdravnike.

Včeraj smo objavili članek o tem, kako nepovezana poslanka Mojca Pašek Šetinc razlaga, da ima vlada vsa pooblastila, da stavko razglasi za nezakonito in zdravnikom zavrne izplačevanje plače za dni, ko stavkajo. Stavka sicer poteka že 40 dni.

Toda v pogovoru v oddaji “24ur zvečer” je državni sekretar na ministrstvu za zdravje Denis Kordež (nehote?) priznal, da je pravzaprav vlada tista, ki se ne drži dogovora.

Glede tega se je oglasil tudi nekdanji minister Žiga Turk, ki je med drugim zapisal: “Zdravniki so se ušteli pri eni stvari: niso si mogli misliti, da je levičarjem tako malo mar za ljudi.”

Torej, vlada se je odločila, da bo zdravnikom pustila stavkati, konec koncev tako ali tako vlada ni nič kriva, vsega so krivi pohlepni zdravniki – vsaj tako si mislijo v vladnih vrstah in za vsak primer angažirajo svoje pitbule, da trgajo zdravnike na kose.

Tem pitbulom se je že zdavnaj pridružil tudi Inštitut 8. marec, ki je – kako bizarno! – v istem času začel zbirati podpise v peticiji za varen splav (abortus). Kar je absurd, saj sedanje izvajanje abortusa po pravni poti krije že 55. člen ustave, povrh vsega pa se financirajo iz zdravstvene blagajne. Ampak pozor, kako bodo izvajali varne splave, če želijo nevladniki z Jašo Jenullom, Dušanom Kebrom in Niko Kovač tako rekoč izgnati zdravnike v tujino?

In potem tako premier Robert Golob kot predsednica republike Nataša Pirc Musar ob šokantnem priznanju državnega sekretarja zahtevata konec stavke? Res noro.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine