7.5 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Video: Nevarna vožnja 89-letnega Janeza Zemljariča v audijevem terencu!

Ni nova novica, da komunistični veljaki ljubijo razkošje, smo pa osupnili, ko smo v uredništvo prejeli posnetek Janeza Zemljariča za volanom audijevega terenca.

Nekdanji šef nekdanje Službe državne varnosti (SDV) bo letos star 90 let, ko ga poslanski preiskovalci sprašujejo o njegovih poslih v zdravstvu ali v energetiki, se obnaša kot senilni starček, zato je več kot nenavadno, da še lahko vozi avtomobil. Kako vozi in kako parkira, si oglejte na posnetku.

Še huje je bilo pred štirimi leti, ko so nekateri avstijski poslanci pozivali k Zemljaričevi izročitvi avstrijskim pravosodnim organom zaradi Zemljaričeve domnevne vpletenosti v udbovske umore, in je povsem izgubil živce in fizično napadel kamermana Pop TV. Posnetek smo na povezavi iskali zaman, Zamljarič je očitno še vedno dovolj vpliven, da so posnetek umaknili. Kako je bil leta 2014 videti besni Zemljarič, ko so mu popustili živci, prikazuje fotografija.

Zemljarič je za volanom terenskega vozila iz nemškega koncerna sedel konec preteklega tedna, avtor posnetka pa je zapisal, da je postal na cesti na avtomobil pozoren, ker je vozil s prižganim desnim smernikom, se kar naprej ustavljal in oviral promet. Voznik ga je opazil, ko se je  ustavil sredi prehoda za pešce – v času, ko je na semaforju za pešce gorela zelena luč. Ugotovil je, da za volanom sedi komunistični veljak, ki se je očitno izgubil, saj je pustil avto kar sredi pločnika in odšel v gostilno ob cesti. Posnetek je nastal, ko se je iz gostilne vračal.

Osumljen krivega pričanja v parlamentu

Zemljarič je v prejšnjem mandatu kot priča pričal pred tako imenovano zdravstveno preiskovalno komisijo, ki jo je vodila poslanka SDS Jelka Godec. Komisija je marca letos  prejela dokumentacijo, ki naj bi dokazovala, da naj bi Zemljarič pred preiskovalno komisijo krivo pričal. Glede na dokumente naj ne bi ustrezno izpričal vloge SDV in slovenskih institucij v času SFRJ, ko je zavzemal vidnejše pozicije v institucijah države.

Iz prejetega gradiva, ki naj bi temeljilo na dokumentaciji, shranjeni v Arhivu RS, naj bi bilo razvidno, da je bilo zaznano obvodno financiranje in naj bi bilo tudi dokazano vsaj še v dveh primerih po tistem, ki ga je Zemljarič izpričal preiskovalni komisiji. Gre za primer Ljubljanska banka – Niko Kavčič. Eden teh dveh primerov naj bi dejansko predstavljal predzgodbo o kapitalskem nastanku KB1909, ki pa je bil tudi predmet preiskave komisije.

Obvladuje zdravstvo in energetiko

Zemljariča so 18. junija 2014 kriminalisti pridržali med preiskavo nakupa operacijskih miz v ljubljanskem kliničnem centru. Osumljen je bil napeljevanja h kaznivemu dejanju.

Njegove lovke naj bi še vedno segale v državno energetiko. Na področju energetike deluje skupaj z razvpitim udbašem Dragom Isajlovićem. Uradujeta za Bežigradom, kamor še vedno zahajajo številni šefi državnih podjetij. Pripovedujejo, da gre za točko, kamor odnašajo informacijo in kjer prejemajo napotke zlasti kadri, blizu stranki SD.

Zadnje novice

Sorodne vsebine