14.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

(VIDEO) Ne boste verjeli, kako je Kučan javno podprl Putina: Za vojno je Ukrajina enako kriva kot Rusija

Piše: Peter Truden

Nekdanji šef komunistične partije Milan Kučan, danes pa vnet pristaš levice, je v pogovoru za televizijo Top News dejal, da je tudi Ukrajina kriva, da jo je napadla ruska vojska. Kot bi namesto Kučana poslušali Putina.

Vladimir Putin, nekdanji aparatčik sovjetske obveščevalne službe KGB in v 90. letih prejšnjega stoletja tudi vodja FSB (nikoli reformirana naslednica KGB) ter večni boljševik, je seveda podpornika za neizzvano rusko agresijo na Ukrajino našel v Milanu Kučanu, šefu nekdanje komunistične partije, ki je bila tudi predpostavljena Udbi (kasneje SDV), tajni politični policiji.

Milan Kučan je na vprašanje novinarja in lastnika televizije Top News Vladimirja Voduška, kdo je kriv za vojno v Ukrajini, odgovoril:

»Pri taki stvari so krivde vedno deljene. Mislim, deljene v tem smislu, da niso našli načina, da se pogovorijo o teh stvareh.«

Ukrajina, ki je suverena in ji je Putin že odvzel Krim ter posredno predela Luganska in Donecka, zdaj pa jo je vojaško napadel in si jo želi podrediti, je po njegovo tudi kriva za tujo agresijo. Logika in razmišljanje, kot pritiče Putinu in ki spominja na najhujše čase boljševizma, ko je Sovjetska zveza napadla Madžarsko (1956) in Češkoslovaško (1968). Seveda, Kučanu Slovenija nikoli ni bila »intimna opcija«: spomnimo se, kako je pomagal razorožiti Teritorialno obrambo, kako je podpiral demilitarizacijo in »mir« – vse z namenom, da bi onemogočil samostojni Slovenijo obrambo z orožjem proti jugoslovanski armadi.

Skratka, levičarji (boljševiki, komunisti), ki se nikoli niso sprijaznili z demokratičnimi režimi, še naprej tulijo v isti rog.

Videoposnetek si lahko pogledate spodaj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine