13.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

(VIDEO) Natalija: Končno število ubitih, pogrešanih, posiljenih in deportiranih ukrajinskih otrok ni znano, a je ogromno!

Piše: C. R. 

Prejeli smo besedilo in seznam ukrajinskih otrok, ki jih je ubila ruska vojska od 24. februarja 2022. Na shodu za zaščito ukrajinskih otrok, ki je potekal 7. junija pred Moderno galerijo v Ljubljani, ga je prebrala Natalija. Zapis objavljamo v celoti. Objavljamo tudi video Marine Prijomove, ki je bil objavljen v socialnih omrežjih. 

“Prvič sem doživela vojno leta 2014. Živela sem na Krimu, v Ukrajini. Rusija je vzela moj dom, mojo zemljo, moje prijatelje, moje najljubše kotičke, mojo prihodnost in mojo dušo. Krim je prelep polotok, je ena tistih pokrajin, ki jih nikoli ne pozabiš, ko jih enkrat vidiš. Tam sem preživela več kot 20 let svojega življenja, diplomirala na univerzi, se poročila, si zgradila kariero, tam sem rodila hčerko. Ampak nimam ga (Krima) več…

Na nesrečo se je vojna po osmih letih vrnila. Tokrat v še bolj brutalni in grozni obliki. Rusija je napadla Ukrajino in začela vojno 24. februarja 2022. Še vedno se živo spominjam jutra, ko me je zbudil mož in kričal: “Nataša, začelo se je!” Mislim, da tega ne bom nikoli pozabila.

Doma sem iz Hersonske regije. Tam sem se rodila in bila vzgojena, tam so korenine vse moje družine in danes je Hersonska regija okupirana. Izgubila sem tudi svoj rojstni kraj…

Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine