3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Možno le v Sloveniji: Osrednji mediji nad Janševo vlado, ker je bila gospodarsko preveč uspešna

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv)

Mediji se po mesecu dni Golobovih debaklov še vedno pogovarjajo skoraj izključno o Janševi vladi. Ker je ta tematika že skoraj izčrpana, se je lotevajo vedno bolj bizarno. Zadnji spin, ki ga je v osrednjem Dnevniku prodala celo RTV Slovenija, je, da je gospodarska rast pod Janševo vlado celo škodljiva, saj bomo zaradi tega deležni manj sredstev iz Bruslja. 

Urednik radikalno leve Mladine Grega Repovž je na tviterju zapisal, da je gospodarska rast v času Janševe vlade v resnici “neumna politika”.

Če lahko poklicnemu agitpropovcu še odpustimo, pa je težje razumeti javni zavod RTV Slovenija in trenutnega predsednika vlade Roberta Goloba, ki govorita podobne bizarnosti.

 

Namesto, da bi RTV Slovenija Goloba zaščitila in raje ne bi poročala o takšnem debaklu, je Mojca Širok njegovo izjavo izpostavila celo v osrednjem dnevniku. Premier trdi, da “nismo bili dovolj pozorni” in smo zato padli iz skupine držav, ki potrebuje več pomoči EU.

Po mnenju vodilnih ideologov slovenske levice in celo njenega vodje je torej gospodarska rast neumnost, pametna politika pa je to, da vlada gospodarstvo čim bolj uniči in tako “optimizira” izplen bruseljskih kohezijskih sredstev. Gre za razmišljanje na ravni redno zaposlenega, ki je pravkar napredoval, zdaj pa bo raje službo pustil in se prijavil na Center za socialno delo, ker je slišal, da so se denarne pomoči za brezposelne močno povečale. Golob z napovedjo vojne gospodarstvu, nižanjem plač, višjimi davki torej pripravlja teren, da bomo spet v skupini s Hrvaško, Bolgarijo in Romunijo namesto z Nemčijo, Francijo in Nizozemsko.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine