4.4 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

(VIDEO) Mar Luka Mesec ne ve, kaj piše v koalicijski pogodbi?

Piše: E-Maribor

Podpis koalicijske pogodbe nove vlade je Robert Golob napovedal predvidoma za 22. maj, ko bo tudi Levica izpeljala vse postopke znotraj stranke. Pa v levici sploh vedo kaj je v njej zapisano?

Napovedovanj je veliko, veliko je tudi pričakovanj ljudi, a po vsej verjetnosti le ne bo vse tako lahko, kot si Golob želi. Glede prvih konkretnih ukrepov nove vlade so navedena tri področja. Novi zakon o RTV Slovenija, ki je med strankami prihodnje vlade usklajen in ga bodo vložili že prihodnji teden. Napoved  “dejanske regulacijo cen energentov,” ki se bo dotikala tudi hrane, ne zgolj energije. Kot tretja stvar, pa je priprava covidne strategije in zdravstvenega sistema za jesen.

Tako v Gibanju Svoboda. Kaj pomeni regulacija hrane, bomo videli. To pomeni, da nam bo kar Golob predpisal, kdaj bomo lahko jedli meso in kdaj ne, kar je že napovedal? Zaskrbljujoče pa je to, da o tistem, kar je najbolj pomembno, oziroma, kaj vsebuje nova koalicijska pogodba, ne ve prav dosti Luka Mesec, koordinator Levice. Tako je jecljal v oddaji Tarča.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine