4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

(VIDEO) Levičarski skrajneži Antifa so znova napadli

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Prejšnji teden se je na spletu pojavil posnetek, v katerem se je ženska soočila z osebjem Wi Spa in jim očitala, da podjetje dovoljuje biološkemu moškemu, da “gre v oddelek za ženske in pokaže svoj penis mladim deklicam“. Pozneje se je v objavi na Instagramu pritožila, da je Wi Spa moškemu dovolil dostop samo zato, ker se je izrekel za žensko. Ta moški je bil gol, razkrival je moda in penis, bil je tudi med mladimi dekleti in  najstnicami. Temu dogodku so sledili protesti in nasilje – nasilni so bili predvsem Antifa aktivisti, ki so preganjali in pretepali konservativne protestnike.

Aktivisti so pred dnevnim spajem v Los Angelesu razjezili konservativce, ker so transspolni osebi omogočili obisk spaja, kjer se je razgalila pred drugimi ženskami. Protestniki so se zapletli v več pretepov s pripadniki Antife, ki je obljubila, da bo “stopila proti razuzdani transfobiji”. Video posnetki s sobotnega shoda pred spa Wi v predelu Koreatown v Los Angelesu kažejo več napadov in prepirov, med drugim moškega v majici “Ubogaj Jezusa”, ki so ga  podrli na tla, še več protestnikov pa so  napadli in pregnali.

V drugem posnetku je bila ženska obkrožena s skupino zamaskiranih aktivistov. Protiprotestniki so ji strgali klobuk in sončna očala. Nato se je ženska poskušala spraviti z nasilno tolpo in razložiti, da ne nasprotuje temu, da bi bilo transspolnim osebam dovoljen obisk spaja: “A preprosto nočem videti njihovega penisa,” je pojasnila. Množica je nato skandirala: “Pojdi domov, transfob!“

V drugem primeru posnetek pokaže mladeniča, ki je bil sam, po tem ko mu je tolpa odvzela in ​​raztrgala transparent, je v bran izvlekel solzilec, a so ga vsaj štirje, v črno oblečeni aktivisti, preganjali, vrgli na tla in brcali – prenehali so šele, ko so mu varnostniki priskočili na pomoč.

Med drugimi dogodki, zajetimi na video posnetkih, so bili še napadi na nekega moškega in snemalca, pa tudi na par, ki so mu grozili in potiskali. Demonstranti in protestniki so se na nekaterih posnetkih žolčno prepirali. Po izbruhih prepirov je policija prišla na kraj dogodka in ločila obe skupini protestnikov. Aktivisti Antifa so nato sredi ulice zažgali smetnjak. Antifa se je soočila tudi s policijo, ki je razglasila nezakonito zbiranje in uporabila sredstva za nadzor množic, ko so se razmere zaostrile.

Wi Spa se je zavzel za svojo politiko in dejal, da državni zakon prepoveduje diskriminacijo strank na podlagi spolne identitete. Skupina, znana kot SoCal Antifa in drugi Antifa prrofili na Twitterju so pozvali privržence, naj se pojavijo na shodu, da bi “razbili transfobijo” in “razbili fašizem”, še poroča RT

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine