6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

(VIDEO) Ko pravila za prvorazredne ne veljajo: Poglejte, kako je vstajniški sin državnega tožilca Jaša Jenull na protestu načrtno provociral policiste

Neuradni organizator nezakonitih kolesarskih protestov Jaša Jenull je na tokratnem večernem petkovem protestu dokazal, da njegov cilj v resnici ni plemenit boj za boljše stanje v družbi, temveč odkrito provociranje mož postave, ki so tudi tokrat vzorno skrbeli za red in mir. Jenull je bil del skupine, ki se je pred sedežem stranke SMC zapletla v incident s policijo, potem ko se je na tleh znašel zapis: “Čas je za odstop!”. Kljub temu, da ga je policist pozval, da naj se prosto ne giba, dokler je v policijskem postopku, se Jenull za to ni zmenil.

 

Ko je poziv vladi, da naj ta odstopi, predvajal preko Facebooka, se nikakor ni zmenil na pozive policista in mu je brezbrižno odvrnil, da res nima časa. Policist se Jenullu ni dal in mu je dal jasno in glasno vedeti, da mu je v času policijskega postopka gibanje omejeno.

Jenull je pričel vpiti: “Nikomur se ne upiram!” Policistu ni preostalo drugega, kot da za namene identifikacije uporabi telesno silo. Ko ga je policist pozval, da naj mu predloži osebni dokument, je policistu zavpil: “Prosim, da se najprej identificirate, kdo ste in da me pustite pri miru!” Drugi policist je Jenulla poprosil, da naj se že umiri, ker je v postopku. Jenull pa je povprašal: “V kakšen postopku? Prosim, da se mi identificirate vsi po vrsti!”

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine