24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

VIDEO: “Ko postane spremljanje maratonskih sej zabavno!” Gledalci navdušeni nad prenosom neutemeljene in neuspele interpelacije ministra Zdravka Počivalška na Nova24TV

Interpelacija, ki so jo proti ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku vložile opozicijske LMŠ, SD, SAB in Levica ni uspela. Počivalšek po kar 15 ur trajajoči razpravi na račun podpore 51 poslancev Državnega zbora RS ostaja minister. Argumenti, ki jih je Počivalšek nanizal, so očitno prepričali večino poslancev, da le ta ni nasedla lansirani aferi, ki je nastala na podlagi insinuacij.

Počivalšek je sicer že uvodoma zavrnil očitke o koruptivnem, neetičnem in klientelističnem sodelovanju pri favoriziranju podjetij in ob tem poudaril, da posli nikakor niso bili vnaprej dogovorjeni ter da so vsi delali po svojih najboljših močeh. Kdor ima Ivana Galeta iz Zavoda za blagovne rezerve za žvižgača, je imel včeraj kaj za slišati. Počivalšek je namreč med drugim razkril, da je aktualni v. d. direktor Zavoda tisti, ki je znižal ceno za eno masko iz 0,56 evra na 0,52 evra in s tem prihranil kar 800 tisoč evrov. Gale je torej tisti, ki je podpisal aneks za dražje maske. Toliko o takoimnovanem žvižgaču.

Pozitivnih komentarjev ni manjkalo

Spremljanja maratonske seje pa ni bilo mogoče spremljati le na 3. programu nacionalne televizije, ki jo financirajo vsa slovenska gospodinjstva, ampak tudi na naši televiziji Nova24TV. Vendarle pa je bilo pri nas spremljanje precej bolj interaktivno, saj sta dogajanje brez dlake na jeziku komentirala voditelja Aleksander Rant in Boris Tomašič.

Kakšna se je interpelacija zdela večini gledalcev, najbolje samo po sebi pričajo komentarji na Twitterju: “Fanta nehajta jaz sem že dvakrat gate menjal, ker sem se od smeha poscal.”

Dobro sta se spomnila. Prava popestritev.”; “Dekleta in fantje, tole je za gledat in poslušat na Nova24TV.”

“Nova24 je pripravila resno konkurenco Godlerju.”; Poslušam in uživam :)”; “Ko postane spremljanje maratonskih sej zabavno.”

“Perfektna sta, z veseljem vaju gledamo in to cela družina vključno z otrokom. Bravo.”; Včeraj sem se pa vama noro nasmejal, že dolgo ne tako. Interpelacija je lahko tudi komedija. Z levičarji res lahko narediš komedijo; “Namesto kviza Joker je v tej poletni sezoni interpelacija lahko tedenska nadaljevanka.”

Očitno pa Nova24TV spremljajo tudi levičarji, ki jim nizanje argumentiranih stališč, ki dokazujejo, da gre v resnici za lansirano afero in ne za dejstva,  v nos. Zaslediti je bilo namreč mogoče komentarja v smislu: Interpelacija s komentarjem na Nova24TV je dosegla dno dna. Dva kratkoumneža, ki komentirata interpelacijo imata intelekt in kulturo na nuli. Mediji med seboj tekmujejo, kdo je bolj #mentalyill. Sicer so pa mediji na nek način ogledalo družbe.

Sramota na Nova24TV v tem trenutku. Dva infantilna voditelja, en ne mara sam sebe, komentirata današnje dogajanje v DZ. Da vas ni sram kako se norčujete iz ljudi. Butlji za butlje.”

“Odlično. Komaj čakam naslednjo interpelacijo. Tole pa patentirajta ker sta izumila nov način zabave za nas in pa nov način delanja knedlov v grlu komunistov. Bravo,” je nedvomno komentar, ki nazorno kaže na to, da si gledalci želijo, da tovrstno spremljanje interpelacij, postane stalnica.

Če primerjamo število naklonjenih in nenaklonjenih komentarjev je očitno, da je bilo gledalkam in gledalcem spremljanje s komentarji brez dlake na jeziku všeč. Ravno to pa je bil namen televizije Nova24TV ob sami ustanovitvi, biti drugačen in povedati tisto, kar drugi zamolčijo.

Vir: nova24tv.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine