23.2 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

(VIDEO) Kangler nacionalnemu radiu: Kako vas ni sram, da pred 30. obletnico širite nemire in proteste?!

Piše: Nina Žoher, E-Maribor

Po dolgem času se je z novim videom oglasil državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler. Kot pravi je naravnost zgrožen nad dejstvom, da na Valu 202 ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije govorijo o protestih, ki so se v Mariboru dogajali leta 2012. “Obujate spomine, obujate sovraštvo, širite nemire. Kako vas ni sram? Pred 30. obletnico vi spodbujate proteste!?,” je bil kritičen Kangler.  

Franc Kangler se v novem video sporočilu sprašuje, ali so za Val 202 ti protesti, ob praznovanju 30. obletnice slovenske države, res tako zanimivi? “In, ko slišim Borisa Vezjaka, kako laže, da mi je Janez Janša rekel, da naj odstopim (kot župan Maribora op.a.). Zakaj mene niste povabili v oddajo, da bi vam nalil čistega vina? Spoštovani Valovci, zakaj? Povabili ste samo levičarje in pred 30. obletnico in proslavo, ki je pred nami, vi spodbujate ponovno proteste?”, se v videu sprašuje Franc Kangler.

“Ob 30-obletnici oni gostijo dr. Vezjaka, ultra levičarja iz Maribora, tema pogovora pa protesti v Mariboru leta 2012. Pa kaj vas ni sram na radiu Valu 202? So vam ob 30. obletnici samostojnosti ti protesti res tako zanimivi? In ko poslušam Vezjaka, da laže, da mi je Janez Janša rekel, da naj odstopim. Zakaj mene niste povabili v oddajo, da bi vam nalil čistega vina? Pred 30 obletnico vi spodbujate proteste!? Obujate spomine, obujate sovraštvo, širite nemire. Kako vas ni sram?,” je izpostavil Kangler in Vezjaku preko Facebooka sporočil, da je kot župan Maribora odstopil zato, ker so v Mariboru tisti, ki so vodili protest načrtovali uboj policista.

Ko je Kangler izvedel, da želijo ubiti policista, se je odločil, da je eno življenje policista več vredno, kot njegovo županovanje. “Če bi gospod Vezjak rad vedel, v času protestov me je poklical takratni predsednik stranke SD Igor Lukšič in me je on prepričeval, da naj ne odstopim, ker se lahko ti protesti širijo v podjetja.”

Eksploziv so policisti našli pri Frančiškanski cerkvi. “Zakaj so policisti takrat molčali? Ker je bil vrh globoko vpleten v organizacijo protestov. Danes ob 30. letnici obračunavate z nami. S tistimi, ki smo se leta1991 borili za našo državo. Jaz in moj brat sva bila oba pripravljena umreti za to državo. Danes pa ta radio, ki ga plačujemo vsi mi,  širi svinjarije o meni. Je to pošteno?,” je bil kritičen Kangler, ki nikakor ne more razumeti, zakaj ga kot gosta niso povabili v studio, ko je bilo govora o mariborskih protestih. Kanglerja moti, da nimajo zadržka vabiti goste, ki so bili proti samostojnosti in si želijo, da nam bi vladala JLA. “Sram vas je lahko. Čutil sem se prizadetega, ko sem to poslušal.”

Kanglerja tudi vznemirja, ker ga ravno tako niso v preteklosti povabili v Tarčo na javni RTV Slovenija. “Mene je treba preganjati za stari traktor 40 let, kako sem si ga kupil, potrebno me je preganjati za 500 evrov, ki sem jih nakazal svoji hčerki. V Ljubljani pa imate gospode, ki jim odpisujete 30-50 milijonov, ki kradejo na veliko, pa molčite. Res molčite. Nisem slišal oddaje o odpisu dolgov. Itak vas ne poslušam, ker vas ni za poslušati. Ste antivladni. Sam sem del vlade, ampak imam pravico do svobode govora in da vam nalijem čistega vina. Lahko imate medije, natolcujete, lahko nas zapirate. Če se leta 1991 nismo ustrašili tankov, polnih pušk, se tudi vas se ne bomo. Naj živi svobodna in pravična Slovenija,” je bil jasen Kangler.

Zadnje novice

Sorodne vsebine