13.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

(VIDEO) Jože Možina delegaciji Sophie in’t Veld povedal resnico: Medije za politični boj surovo izkorišča tranzicijska levica!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Pravkar razčiščevanje o medijski ‘dikaturi’ z misijo EU parlamenta. Jasno sem jim povedal kar je res: Medije v 90% diktira in za politični boj grobo izkorišča tranzicijska levica, na RTV konkretno SD,” je novinar RTV Jože Možina objavil med “zasliševanjem” o stanju medijske svobode v Sloveniji.

Misija Evropskega parlamenta za ugotavljanje dejstev je včeraj v Sloveniji začela preverjanje stanja na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji. Kot smo že poročali, so se prvi dan srečali z nevladnimi organizacijami, od katerih jih je bilo kar pet od šestih – skrajno ideoloških in levo usmerjenih. Kakšen vtis bo dobila delegacija ob tako enostranski zasedbi, verjetno ni potrebno posebej poudarjati.

foto: Flickr / ALDE Group

Se pa danes nadaljuje ugotavljanje stanja v Sloveniji. Kaj so povedali udeleženci v Evropski hiši, še ni znano, je pa fragment dogajanja povzel novinar RTV dr. Jože Možina. Ta je na Twitterju javil, da slovenske medije v 90 odstotkih za politični boj grobo izkorišča tranzicijska levica, na RTV pa konkretno Socialni demokrati (SD).

Stanje o medijih najbolje ilustrira posnetek, ki ga niso želeli predvajati
Ob tem naj ponovno poudarimo nujnost ogleda videa o stanju medijev v Sloveniji, ki ga predsedujoča odboru Evropskega parlamenta za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic Sophie in’ t Veld ni dovolila predvajanja posnetka o medijski sceni v Sloveniji, zaradi česar premier Janez Janša v debati ni želel več sodelovati. Ker je posnetek ključen za razumevanje medijske svobode v Sloveniji, še posebej pri tako pomembnem odboru Evropskega parlamenta, ga objavljamo v nadaljevanju.

V misiji sicer sodeluje sedem poslancev iz parlamentarnega odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (Libe), po eden iz vsake politične skupine, ter poslanec iz odbora za proračunski nadzor. Te misije pripravi in izvede odbor Libe. Med njimi je tudi evropska poslanka iz Slovenije Romana Tomc, ki zastopa največjo politično skupino, desnosredinsko Evropsko ljudsko stranko (EPP).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine