19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

(VIDEO) Je Kučan namignil, da je čas za Golobovo zamenjavo?

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Milan Kučan je po predstavitvi nove knjige Dimitrija Rupla kratkem potarnal, da z razmerami v državi ni zadovoljen in namignil, da je Goloba potrebno zamenjati z nekom boljšim. Bo pa Golob nedvomno trši oreh, saj je še vedno trdno prepričan, da je prav on rešitev za to države, kar je posledica njegovega značaja.

Ko se v javnosti pojavi najbolj vidni obraz globoke države Milan Kučan, potem vemo, da gre tranzicijski levici in političnemu zakulisju za nohte. Po domače: Golob se jim je “strgal s ketne”, posledice za tiste, ki so ga nastavili in za njihove interese pa so nepredvidljive. Zadeve pa dodatno zapletata “prva konkubina” v državi Tina Gaber in bivša generalna sekretarka Vesna Vuković, ki naj bi servirala afero sodna stavba.

Kratkoročno bi bilo za državo in državljane najbolje, da Golob in vlada nemudoma odstopita, dolgoročno pa, da zadeva še nekaj časa traja, da se trenutne razmere delu volilnega telesa dodobra zagabijo. Del volivcev razen s tovrstnim instrumentalnim pogojevanjem očitno težko dojame, da ni ključ do boljšega življenja zavezanost antijanšizmu, ampak politične izkušnje in usposobljenost političnega vodstva, ki zna ponuditi in izpolniti nek konkreten program.

Kučan je med vrsticami priznal, da je čas za zamenjavo nesposobnega Goloba
Kučan je v novem videoposnetku potarnal, da “razmere niso spodbujajoče in optimistične“. Izrazil je tudi upanje, da bo “na koncu prevladala treznost, modrost in odgovornost do tega, kar pomeni upravljanje z državo”. Kučan je še priznal, da gre za “veliko odgovornost, ki se je ni mogoče naučiti čez noč” in je tudi ni mogoče “po nemarnem upravljati“. Očitno je, da javna “spoved” na Ljubljanskem gradu pred meseci ni zalegla.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine