0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

(VIDEO) Jarčeva se je verbalno spravila na novinarja in potrdila organizacijo pri antiproslavi! Bodo sledile globe?

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Včerajšnja protestna skupščina ni potekala tako, kot si je zamislil Jaša Jenull. Udeležil se jo je namreč tudi eden izmed rumenih jopičev, ki je v novinarski vlogi in z uradno ekipo NTA Press Jenullu ukradel vso pozornost. Prisotnost “rumenega provokatorja” je precej razburila tudi Teo Jarc, celo v tolikšni meri, da je potrdila svojo udeležbo pri organizaciji antiproslave. Notranji minister Aleš Hojs si je oddahnil, saj je policija končno izvedela, komu je treba izstaviti račun za stroške varovanja neprijavljene prireditve.

“Vi ste prišli na našo proslavo in uničili našo opremo,” je med drugim dejala sindikalistka Tea Jarc, ki je očitno potrdila, da je bila med organizatorji antiproslave na Prešernovem trgu, ki je potekala na dan državne slovesnosti ob 30. obletnici razglasitve slovenske državnosti. “Policija, sedaj veste, komu izstavite račun za stroške varovanja neprijavljene prireditve,” se je na njeno priznanje odzval notranji minister Aleš Hojs. Zoper Jarčevo je bila sicer podana kazenska ovadba, saj je na antiproslavi skupini jopičev izpulila iz rok transparent, ga odnesla kdove kam ter ga tudi po pozivih ni vrnila. Kazenska ovadba je bila podana tudi zoper Jašo Jenulla, in sicer je bil podan predlog za pregon kaznivega dejanja grožnje.

Predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot in član rumenih jopičev Urban Purgar se je včeraj udeležil “protestne ljudske skupščine”, tokrat v vlogi novinarja. Namen protestne skupščine naj bi bil krepitev zavezništva civilne družbe, nadgradnja vizije prihodnosti Slovenije in skupna zasnova konkretnih prihajajočih akcij, v resnici gre seveda zgolj za še eno obliko protivladnih protestov. Na petkovem shodu se je po ocenah policije zbralo okrog 500 ljudi – torej po štetju protestnikov in večinskih medijev nekje okoli 5o tisoč. Ker je bil shod seveda neprijavljen, so varovanje ponovno prevzeli policisti. Ena od govornic je bila profesorica Sandra Bašič Hrvatin, ki je povedala nekaj že slišanih besed o svobodi izražanja ter demokraciji – ki sta v naši diktaturi po njenem mnenju verjetno ogroženi.

Je pa Jenulla precej zmotilo, da pozornost ni bila usmerjena vanj oziroma v protestno skupščino, pač pa so se snemalci zanimali predvsem za “rumenega provokatorja”. “Prosil, bi, če lahko naklonite nekaj pozornosti tudi protestni ljudski skupščini, ki tukaj poteka, in posnamete te vsebinske debate, da ne bo potem na poročilih samo en rumen provokator,” je pozval, precej užaljeno.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine