3.6 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

(VIDEO) Janša o pobudi Bratuškove: Oblikovanja vlade se loteva stranka, ki ima več kot pol manj poslancev kot LMŠ. Če si Slovenke in Slovenci želijo še enega takega eksperimenta, potem bomo z zanimanjem opazovali, kako se bo končal.

Predsednik SDS Janez Janša, ki je danes na Brdu pri Kranju sodeloval na 3. SBC Forumu pod geslom »Mladi so prihodnost podjetne Slovenije«, je za medije komentiral pobudo Alenke Bratušek (SAB), naj se oblikuje sredinska projektna vlada.

Janša je komentiral takole:

»V Sloveniji je očitno vse mogoče. Vlado, ki jo je oblikovala stranka s komaj trinajstimi poslanci, smo že imeli. Zdaj se očitno tega loteva še stranka, ki ima pol manj od tega. Tako da, če si Slovenke in Slovenci želijo še enega takega eksperimenta, potem bomo z zanimanjem opazovali, kako se bo končal. Mislim pa, da si tega ne želijo in da so pred nami zelo verjetno četrte predčasne volitve, možno pa je seveda tudi, da se za preostanek tega mandata, ostala ga je več kot polovica, sestavi vlado, ki bo ambiciozna in ki bo seveda večinska. Če bo to mogoče, pa je danes še zelo prezgodaj za oceno. In, kot že rečeno, zdaj je na vrsti predsednik države.«

Video si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine