4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

(VIDEO) Janez Janša pred evropskimi volitvami: Slovenija je naš dom, drugega mi nimamo. In ohranili jo bomo takšno, kot si jo sami želimo. Slovensko. Slovenija pripada nam in Evropa pripada Evropejcem.

Predsednik SDS Janez Janša je svoje sledilce nagovoril na Twitterju, kjer je poudaril, da izbira vedno obstaja.“Glas za listo SDS in SLS je glas srca in je glas razuma. Potrebujemo oboje. Bolj kot kadarkoli doslej. Izbira obstaja. Najdete jo pod številko 9. Skupaj smo močnejši. Bog živi Evropo, Bog živi Slovenijo.”

Nagovor Janše objavljamo v celoti: 

“Pravijo, da ni izbire. Na nedeljskih evropskih volitvah, namreč. A za človeka, ki se bori in ni vdan v usodo, izbira skoraj vedno obstaja. Socialisti vedno ponujajo nekaj novega, progresivnega, naprednega, pravijo. Njihov kandidat trdi, da je treba razgraditi nacionalne države v Evropi in da bodo to dosegli s pomočjo migracij iz tujega okolja. V bistvu nam torej obljubljajo spopade, kulturni boj, nerede in terorizem. In na koncu uničenje slovenskega naroda. Lista Marjana Šarca je po slabem letu vladanja v sporih z vsemi sosedi. Eni so fašisti,drugi nacionalisti, tretje tožimo na sodiščih in četrti postavljajo notranjo mejo, ker mi ne čuvamo dobro schengenske meje. Ampak krivi so seveda Avstrijci. Mi vemo, da Evropa pomeni trd boj za slovenske interese, pa tudi kompromise, povezovanje in sodelovanje. Dobra prihodnost za nas, Slovence, je lahko le v Evropi, ki ni razdeljena na vzhod in zahod.

Slovenija lahko gradi mostove med vzhodom in zahodom, a vlada danes tega ne počne – niti do sosedov, ampak jih prej podira. Mi hodimo po drugačni poti. Sodelujemo doma, smo edina parlamentarna stranka, ki se je povezala za nastop na evropskih volitvah. Sodelujemo v Evropi. Imamo široko podporo evropskih politikov, od Viktorja Orbana do Manfreda Webra. Ker gradimo mostove, ker smo sposobni slovenske klenosti in evropske povezovalnosti. V slovenski vladi so danes štiri levičarske stranke, ki se v Evropi lažno predstavljajo kot liberalne, na teh volitvah pa vsaka nastopa s svojo listo. Med sabo so tako sprti, da niti pri EU volitvah ne sodelujejo, v manjšinski vladi jih vzdržuje edino njihova izključevalnost in sla po oblasti za vsako ceno.

Spoštovani, Slovenija je naš dom, drugega mi nimamo. In ohranili jo bomo takšno, kot si jo sami želimo. Slovensko. Vsak, ki pride kot povabljen gost v naš dom, je dobrodošel. Kdor ni povabljen, naj v naš dom ne hodi. Slovenija pripada nam in Evropa pripada Evropejcem. Brez Slovencev ni Slovenije in brez Evropejcev ni Evrope. Izbira torej je. Med Unijo, grajeno na evropski civilizaciji, veselju do življenja in sodelovanja. Med Unijo, kateri bomo še lahko naprej peli Odo radosti, in med razpadajočo zvezo, zapleteno v ponavljanje zgodovine in nesmiselne konflikte med vzhodom in zahodom, ki jih kurijo levičarske in kvazi liberalne stranke.

Glas za listo SDS in SLS je glas srca in je glas razuma. Potrebujemo oboje. Bolj kot kadarkoli doslej. Izbira obstaja. Najdete jo pod številko 9. Skupaj smo močnejši. Bog živi Evropo, Bog živi Slovenijo.”

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine