20.5 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

(VIDEO) Izšel dotisk knjižne uspešnice Novih obzorij »Forum Sao Paulo in kulturna vojna«

Piše: J. B.

Knjiga južnoameriškega novinarja in politika Alejandra Pena Escluse »Forum Sao Paulo in kulturna vojna« je nova uspešnica založbe in knjigarne družbe Nova obzorja. Mesec dni po izidu je izšel dotisk, tako da je knjigo spet mogoče kupiti.

Predgovor k knjigi, ki ima v originalu naslov Forum Sao Paulo, grožnja svobodi v Latinski Ameriki, je napisal trikratni predsednik slovenske vlade Janez Janša. Govori o vzponu levičarskih ideologij in vplivu Foruma Sao Paulo v Južni Ameriki, toda vzorce zlahka prepoznamo tudi v Sloveniji in Evropi. Janša je v predgovoru uničujoči vpliv kulturnega marksizma v Latinski Ameriki postavil v evropski in slovenski kontekst.

Knjigo lahko kupite v virtualni knjigarni Vse knjige ali nas obiščete v knjigarni v BTC, hala A (vhod A2).

V spodnjem videu je predstavljen nastanek in vzpon kulturnega marksizma, kdo so bili glavni teoretiki in kako je kulturni marksizem, ki ga levičarji poznajo pod imenom »kritična teorija«, danes postal prevladujoča ideologija med progresivnimi.

Kulturni marksizem, ki ga lahko prepoznamo kot kulturo preklica, politično korektnost ali wokeizem, je prodrl povsod: od vrtcev do visokih šol, od pop kulture do znanstvenih ustanov, od umetnosti do mestne arhitekture. Prevladala sta relativizem in nihilizem, ni bilo več nikakršnih standardov, niti moralnih norm. Mlade generacije so začeli vzgajati za skupinski etnični samomor: da sovražijo same sebe in tradicionalno kulturo, da se odrekajo svojemu biološkemu poreklu, dokler ne postanejo čreda kastrirancev.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine