16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

(Video) Iz oddaje Kdo vam laže?: To je ta združevalna politika? To je ta drugačna politika? To je ta nova politika, ki jo prinaša koalicija KUL?

Piše: Aleš Ernecl 

Boris Tomašič, ki s svojo oddajo Kdo vam laže? po mnenju nekaterih postaja prvo ime slovenskega novinarsko – medijskega prostora, je tudi v tokratni oddaji poskrbel za odlično politično satiro. Snovi mu ni primanjkovalo, šale so se na račun KUL-a, pa ne samo zaradi poraza, temveč tudi zaradi grotesknih izjav po padcu konstruktivne nezaupnice, pisale kar same.

Ekstremna levica je na pohodu in prevzela je skoraj vse stranke opozicije! To je bila poglavitna tema tokratne oddaje Kdo vam laže? s precej klavrnim spoznanjem, da je žal tako. Kako sicer interpretirati mnoge, tako rekoč bojne izjave po padcu nezaupnice – in nadaljevanje retorike razdora.

Tomašič je najprej komentiral tvit z uradnega Twitter računa stranke Levica, kjer obljubljajo, da bodo ostali v boju tako v parlamentu kot zunaj njega, to je, obljubljajo “ulico” – kot se je izrazil. Tomašič je še osebej poudaril, da je prav očitno, kako se govor levice radikalizira, odkar se je izkazalo, da lahko nekdo napiše, da je ministra potrebno ubiti kot psa – in opozoril, da je takšna, radikalizirana levica velika nevarnost družbi.

Dvoličnost levice ne pozna meja

Naslednja izjava, ki jo je komentiral, je bila tista Fajonove, ki jo je ponovil Slak, za njima a vsa koalicija, češ, da je v državnem zboru prevladala strahopetnost. Tomašič je komentiral, da imajo sicer pravico do tega, da so užaljeni, ker njihov predlog vlade ni bil sprejet, a da so take izjave pač žaljive in razdiralne, veliko bolj kot Janševi tviti, ki jih imajo sicer polna usta.

Okrcal je tudi POP TV, ker so povsem ignorirali problematičnost razdiralnosti opozicije, in takoj želeli prikazati, da je razdiralen Janša, ker je objavil hudomušno anketo o tem, kaj si ljudje mislijo, kaj bo naslednji korak KUL-a.

Ta isti POP TV kot svojega rednega gosta analitika vabi Alema Maksutija, ki je bil s svojim primitivizmom naslednja Tomašičeva tarča. Obregnil se je predvsem ob njegov brezvsebinski moralizem, ko bi Maksuti kar določal, kaj sme in česa poslanec ne sme, ponorčeval pa se je tudi iz tisočkrat slišane puhlice, da “Janša več ne bo premier”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine