15.5 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

(VIDEO) Ilegalni migrant policistki razbil glavo

Piše: Ivan Šokić

Francoska policija je prijela tri ilegalne migrante, ki so napadli policiste pri Porte de Clingnancourt v Parizu. Eden od nasilnežev je policistki tudi razbil glavo.

V videu, ki je zaokrožil na spletu je videti kako se eden od ilegalnih migrantov približuje policistki, ki je želela pomagati svojemu partnerju pri aretaciji enega od ilegalnih migrantov. Policistka je opazila migranta, ki se ji je približeval in sprva uspešno uporabila poprovec. Kaj dosti njeno dejanje ni zaleglo, saj jo je črnec zagrabil, potisnil na avto in njeno glavo zabil v pokrov avtomobila. Ko se je policistka uspela pobrati jo je isti migrant udaril s pestjo v obraz.

Poškodovano policistko so morali odpeljati v bolnišnico kjer je naslednje tri dni okrevala, preden se je lahko vrnila na delo. Do incidenta je prišlo okoli 16. ure 3. maja, ko so policisti opazili, da ilegalni migranti pod mostom kjer so se zadrževali že kak mesec netijo ogenj. Policisti so ilegalce prosili, da ugasnejo ogenj, saj so se bali, da bi se razširil na šotore, a so jih ilegalni migranti začeli obmetavati z različnimi projektili. Policisti so zato skušali nasilneže aretirati.

“Uniforma več ne navdaja s spoštovanjem. Ravno obratno. Danes se soočamo z nasilneži, ki več ne vedo kje so meje. Pogosto celo dobro poznamo te posameznike saj smo jih že neštetokrat aretirali. Njim ni mar za avtoriteto,” je v odziv na incident v Parizu za javnost povedal tiskovni predstavnik Neodvisnega sindikata načelnikov in policije Matthieu Valet. Policijski sindikalisti se zavzemajo za vzpostavitev minimalne zaporne kazni, kar bi pomenilo, da bi vsaka obsodba rezultirala v najmanj nekaj dni za rešetkami.

Nasilje na policisti v Franciji postaja stalnica. Lani je vseh 14 policijskih sindikatov zahtevalo vojaško intervencijo za povrnitev reda v državi. Prejšnji mesec je skupina 15 posameznikov napadla policista, ki sta skušala aretirati dilerja in osumljenca za umor. Ravno tako je v zadnjih letih v porastu število umorov policistov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine