5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

(VIDEO) Grozljivo: Kolesarski protestniki obkolili službeni avto Nove24TV; zamaskirani moški se je usedel na pokrov motorja, drugi so razbijali po oknih in brcali

Novinar Nove24TV Luka Svetina je v soboto na socialnem omrežju Twitter objavil posnetek, iz katerega je razvidno, da je skupina protestnikov na kolesih, ki so bili zamaskirani v črnih barvah, blokiralo voznika pri vožnji skozi središče Ljubljane na Gosposvetski ulici. Kot je zapisal Svetina, naj bi protestniki obkolili službeni avtomobil Televizije Nova24TV, ki ga je vozil snemalec. Iz posnetka je razvidno, da se je protestnik, po videzu sodeč pripadnik skrajne levičarske skupine Antifa, vsedel na pokrov motorja in z zadnjico večkrat poskušal poskočiti. Drugi protestniki naj bi z rokami tolkli po oknih avtomobila in celo brcali v pločevino. Na posnetku se sliši, da kolesar, ki se je vsedel na pokrov motorja, kljub večkratnemu trobljenju voznika ni želel prenehati s svojim dejanjem. Skupina se je odpeljala šele, ko so se zaslišale policijske sirene.

 

Rad bi, da vidite, kako se obnašajo določeni petkovi protestniki. Zamaskirani antifovci so takole prejšnji deževni petek blokirali avto Nove24TV. Eden se je vsedel na pokrov motorja in poskakoval. Tolkli so po oknih in grozili. Moj snemalec pravi, da je iz njih vrelo sovraštvo,” je na Twitterju zapisal Luka Svetina, ki je konec februarja na istem socialnem omrežju objavil tudi posnetek iz drugega levičarskega protesta “Proti koaliciji sovraštva”, le nekaj dni pred prisego nove vlade, iz katerega je bilo razvidno, da so posamezniki pred poslopjem Desusa v srbskem jeziku vzklikali “Ubi Janšu”, spet drugi pa so to pospremili s smehom in odobravanjem.

Po objavi posnetka na Twitterju se je sicer uredništvu Nove24TV oglasilo več bralcev našega spletnega portala, ki trdijo, da so prepoznali nasilnega kolesarskega protestnika. “Navkljub slabemu posnetku, se mi zdi, da sta ta dva pacienta. Predvsem obkroženi,” nam je sporočil bralec, katerega identiteto hranimo v uredništvu.

Več si lahko preberete, video in fotografije ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine