9 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

(VIDEO) Golobov kongres postregel z novim “biserom”: “Ko srečam Jankovića, sem vesela kot ženska”

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Kot Ljubljančanka sem zmeraj vesela, kadar ga srečam, kot ženska tudi,” je dejala voditeljica Blažka Müller Pograjc na programskem kongresu stranke Gibanja Svoboda. Vse to je izjavila, ko je bilo znano, da je župan Zoran Janković izkoristil žensko v stiski za spolne usluge. Nedavno je kriminalistični zaznamek še razkril podrobnosti dogajanja tistega usodnega dne v županovi pisarni.

Zoran Janković je že bil kot direktor Mercatorja znan po svoji karizmi in pozornosti, ki jo je namenjal ženskam. Očitno pa se njegovemu šarmu ne morejo upreti tudi druge ženske. Na programskem kongresu stranke Gibanje svoboda je voditeljica Blažka Müller Pograjc izpostavila, da se na dogodku približujejo “vrhuncu”, s tem pa se je nanašala na prihod Jankovića na oder.

“Približujemo se vrhuncu, sklepnemu dejanju in vsako tako dejanje potrebuje nekaj uverture. Kot Ljubljančanka sem zmeraj vesela, kadar ga srečam, kot ženska tudi. Dame in gospodje, z nami je župan najlepšega mesta na svetu, gospod Zoran Janković,” je napovedala voditeljica in prevajalka.

Portal Siol je v primeru Farmacevtka objavil dodatni uradni zaznamek kriminalistov. Kot smo iz njega razbrali, je šlo za mlado mamico, ki je ostala brez strehe nad glavo skupaj z dvema otrokoma. In ker k staršem ni mogla, se je v strahotni stiski obrnila na Jankovića, prepričana, da bi ji lahko pomagal. Na vprašanje, kaj pomeni “ne glede na ceno in zahteve” je pojasnila, da je vedela, da bo Janković za svojo pomoč hotel “spati z njo”. Ko se je zvečer zglasila pri njem v pisarni, sta se pozdravila, nato je kratko povedala, da potrebuje stanovanje, da potrebuje službo, da lahko dobi kredit.

Foto: STA

Obljubil ji je pomoč pri zaposlitvi v službi v Lekarni Ljubljana in pridobitvi stanovanja v zameno, da ve, kaj mora storiti. Od nje je za to pomoč pričakoval seks, ki ga je tudi istega večera v njegovi pisarni dobil. Povedala je, da ne glede na to, kako se je ob tem počutila, da ji je od strahu in stiske tekel znoj, se je ves čas prepričevala, da bo na ta način otrokom zagotovila streho nad glavo. Kot je še navedla, se je po dejanju “gnusila” sama sebi, vendar je bil to edini način, da se reši iz katastrofalnega gmotnega položaja, v katerem se je znašla skupaj z otrokoma.

So vsi potihoma Jankovića podprli?
Uporabniki Twitterja se sprašujejo ob tej gesti Müller Pograjčeve, če tudi ona potrebuje službo in stanovanje, kot ga je potrebovala Katarina Ravnikar v aferi farmacevtka. Napoved voditeljice ter molk predsednika stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba in prvakinje SD Tanje Fajon, ki se zadnje dni tako rada fotografirata skupaj z Zoranom Jankovićem, dajejo javnosti znak, da njegova dejanja potihoma podpirajo. To pa je precej nerazumljivo, saj je Fajonova znana kot zagovornica pravic žensk in koncepta “samo ja pomeni ja”.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine