15 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

(VIDEO) Golob in Janković spregovorila le o dogovoru med vlado in občinami, nato pa pobegnila pred novinarskimi vprašanji

Piše: M. P. (Nova24TV.si)

Premier Robert Golob in župan Zoran Janković sta pobegnila s tiskovne konference vlade, ko bi moral predsednik vlade odgovarjati na novinarska vprašanja o aktualnih političnih razmerah. 

Predstavniki vlade in združenj občin so danes dosegli dogovor o višji povprečnini za prihodnji dve leti, in sicer v višini 725 evrov. Tam so bili premier Robert GolobZoran Janković, finančni minister Boštjan Klemenčič in župana Gregor Macedoni ter Robert Smrdelj. Po uradnem delu, ko je Golob naznanil vsebino dogovora med vlado in občinami, so sledila vprašanja novinarjev.

Javnost namreč močno zanimajo razmere znotraj vlade in Gibanja Svobode po včerajšnjem obremenjujočem pričevanju nekdanje ministrice Tatjane Bobnar in nekdanjega direktorja policije Boštjana Lindava o vmešavanju Goloba v delo policije ter spor med Golobom in predsednico Državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. Prav tako dogajanje okoli Darsa. Novinarja je predstavnica kabineta Melita Župevc večkrat prekinila, da mora spraševati le o povprečninah. A še preden je novinar dokončal vprašanje, je Golob že izjavil: “Jaz grem, lepo prosim“, se rokoval s sodelujočimi in odšel skupaj z Jankovićem.

 

Golobu se odpovedujejo
Poznavalci političnega prostora trdijo, da je premier Golob zaradi nakopičenih afer v hudih škripcih, težave pa še dodatno povzroča njegov aroganten karakter, zaradi česar se mu že odpovedujejo poslanci in tisti, ki so ga postavili na njegovo mesto – tako imenovani strici iz ozadja. Predvsem slednji so nezadovoljni z dvigovanjem prahu svojega izbranca, zato naj bi že intenzivno potekale aktivnosti za njegovo zamenjavo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine