0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

(VIDEO + FOTO) Včerajšnji oborožen vdor (večinoma) črncev v Španijo je bil vojno dejanje, varnostni organi bi morali odgovoriti z ognjem!

To je bil načrtovan oborožen napad za suvereno državo. Dejanje ima vse znake vojnega dejanja, zato je čudno, da policija pri obrambi meje ni uporabila bojnega streliva. To za včerajšnji migrantski poskus prečkanja meje med Marokom in špansko eksklavo Ceuto pravijo nekateri analitiki.

Poročali smo (TUKAJ), da je včeraj več sto migrantov iz afriških držav (večinoma črncev) v zgodnjih jutranjih urah uspelo preplezati dvojno ograjo na meji med Marokom in špansko eksklavo Ceuto ter vdreti na špansko ozemlje. Migranti so se čez mejo prebili tudi z nasiljem, nekateri so namreč varnostne sile na meji napadli z živim apnom. Več deset ljudi je bilo ranjenih.

Mediji žal ne poročajo, ali je osebek na sliki zdravnik, inženir ali nano tehnolog, morebiti celo bodoči astronavt.

To ni bilo niti klasično ilegalno prečkanja meje niti teroristični napad, ampak vojno dejanje, ko oboroženi tujci napadejo suvereno državo. Včerajšnje dogodke nekateri analitiki primerjajo z napadom Nemčije na Poljsko leta 1939.

Ilegalni migranti na sliki bodo očitno “velika pridobitev” za Evropo.

Kot navajajo španski viri, so se ilegalni migranti oborožili in napad načrtovali. Torej je šlo za premišljeno nasilno dejanje zoper Španijo. Tiskovni predstavnik civilne garde je povedal, da je v zgodnjih jutranjih urah okoli 400 migrantov uspelo vdreti v Španijo. Po njegovih navedbah so ti »kar naenkrat« začeli plezati čez ograjo, prekrito z majhnimi rezili. Nekateri izmed njih so policiste napadli še z živim apnom, ki so ga s seboj nosili v vedrih in steklenicah. Nekateri so prepričani, da bi morale španske varnostne sile uporabiti bojno strelivo, ker bi lahko samo tako ustavile napad. Tako pa se je večina migrantov, potem ko so se uspeli prebiti na špansko ozemlje, zatekla v tamkajšnji center za migrante.

Oglejte si nekaj posnetkov: TUKAJ, TUKAJ in TUKAJ.

Na sliki je »veselje« črncev, potem ko so nasilno vstopili v Španijo. Sicer pa: na kaj vas spominja oseba na sliki? (Bodite pozorni na držo rok.)

S španskim primerjem so ilegalni migranti dobili dokaz, da lahko tudi z organizirano silo vstopijo na ozemlje suverene države, pa se jim ne bo zgodilo prav nič, čeprav ob tem poškodujejo tudi varnostne sile.

Zadnje novice

Sorodne vsebine