6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

(VIDEO + FOTO) V Sloveniji je bila huda noč: na gasilce padlo drevo in jih pokopalo

Ob premikanju vremenske fronte čez Slovenijo trenutno po državi težave povzročajo predvsem močan veter in nekateri narasli vodotoki. Zaradi podrtega drevja je zaprtih več cest, nekatere so poplavljene. Tudi ponekod na avstrijski strani meje so popolne zapore cest. Skladno z napovedmi narašča pretok Drave, izdano je rdeče hidrološko opozorilo. Pestro pa je bilo tudi na Primorskem.

Pa poglejmo kar po vrsti, kaj pravi servis 112. Tako so v ponedeljek ob 22.58 na cesti proti Duhu v Občini Selnica ob Dravi gasilci PGD Selnica ob Dravi s cestišča odstranili šest podrtih dreves. Pri vračanju z intervencije se je na njihovo vozilo podrlo drevo. Poškodovanih ni bilo.  Ob 23.11 je v Sv. Duhu, občina Škofja Loka, meteorna voda zalila kleti petih stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Virmaše – Sveti Duh so vodo izčrpali na štirih lokacijah.

Ob 23.30 je med Rakitovcem in Movražem v Občini Koper sunek vetra podrl drevo. Gasilci PGD Rakitovec so drevo razžagali in odstranili s cestišča. Ob 23.15 je na cesti Ribnica – Buje v občini Pivka zaradi močnega vetra preko cestišča padlo drevo. Drevo so odstranili gasilci PGD Košana. Ob 23.37 je na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem zaradi izpada električne energije in posledično nedelovanja črpalk meteorna voda poplavila prostore industrijskega objekta. Posredovali so poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem. Iz prostorov so izčrpali okoli petdeset kubičnih metrov vode.

Ob 0.09 je na Tartinijevem trgu v Piranu voda pričela zalivati vhode piranskega hotela. Posredovali so gasilci PGD Piran, ki so na vhode namestili 15 protipoplavnih vreč in tako preprečili vdor vode ter večjo materialno škodo. Ob 0.35 so na cesti Trenta-Vršič, občina Bovec, gasilci iz PGD Bovec s cestišča odstranili več podrtih dreves, ki so zaprla cesto.

Ob 1.40 se je na cesto Ožbalt-Kapla, občina Podvelka, zaradi močnega vetra podrlo drevo in zaprlo cesto za ves promet. Delavci Cestnega podjetja Pomgrad iz Lenarta so drevo razžagali in odstranili s cestišča ter sprostili promet. Ob 3.04 je bila na kmetiji, naselje Podbrezje, Občina Naklo, prekinjena dobava električne energije. Zaradi večje količine živine so zaprosili Elektro Gorenjske za priklop na elektro agregat.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine