12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

(VIDEO+FOTO) Temna stran “Protesta proti sovraštvu”, ki so vam jo mediji zamolčali: V srbščini vzklikali “Ubi Janšu”, transparenti osebno žalili Počivalška in Pivčevo, Slapšakova omenjala “izdajalske podgane”

Včerajšnji “Protest proti sovraštvu”, ki so ga s podporo skrajne levičarske stranke Levica organizirali posamezniki, zbrani okrog aktivistke Nike Mahnič, Filipa Dobranića in drugih nevladnikov, ni bil pravočasno prijavljen na policiji, zato je bil organizatorjem izdan opomin. Organizatorji shoda so trdili, da je Nova24TV lagala, da protest ni prijavljen, a je resnica drugačna – ker so protestniki blokirali promet v središču mesta, to slovenska policija zdaj smatra kot prekršek. Prav tako pa protest še zdaleč ni bil “zgolj” miroljubne narave, kot so zagotavljali idejni vodje shoda pred državnim zborom, saj smo bili, kljub molčanju mainstream medija, priča sovražni retoriki, uperjeni predvsem proti Janezu Janši in Slovenski demokratski stranki, šele nato strankama SMC in Desus. Na transparentih je bilo videti prikrite pozive k uboju nekdanjega predsednika vlade, pred stranko Desus pa so posamezniki kasneje celo povsem odkrito v srbščini vzklikali “Ubi Janšu”.

Drži, da je večina takšne vzklike obsodila in posameznike celo izžvižgala, a ti pozivi so poželi tudi nekaj odobravanja. Kot je namreč razvidno iz videoposnetka, ki ga je na svojem Twitter profilu kot edini objavil novinar Luka Svetina, se je ob vzklikih “Ubi Janšu” razlegal tudi smeh. Ob dejstvu, da so bili pred dnevi na večer podpisa koalicijske pogodbe tudi družinski člani posameznikov iz strank SMC in Desus tarča smrtnih groženj, gre takšne vzklike v središču glavnega mesta jemati skrajno resno. Tudi zato, ker levičarski ekstremisti obljubljajo, da bodo šli do konca – in da se ob nastopu nove, desnosredinske vlade, ne nameravajo ustaviti.

Protest, ki se je začel nekaj minut čez 17. uro nasproti stavbe, v katerem ima svoje prostore Stranka modernega centra, je imel slogan “boja proti sovraštvu”, protestniki so prinesli rdeče balone, ni manjkalo črnih zastav, ki predstavljajo “smrt države,” pa tudi mavričnih zastav, ki so jih s seboj prinesli prinesli LGBT aktivisti, številni so pripeljali tudi svoje otroke. Vseeno je človek lahko občutil, da so kljub boju proti “sovraštvu” protestniki do Janeza Janše in njegovih bodočih koalicijskih partnerjev Zdravka Počivalška in Aleksandre Pivec bili nastrojeni zelo sovražno.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine