12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

(VIDEO + FOTO) Podrobnosti pretepa ilegalnih migrantov v sprejemnem centru: pretepali so se celo z betonskimi bloki, 40 ranjenih, tudi dva policista

Veliko število ljudi, ki so kulturno, versko in nacionalno različni, je vzrok za množični pretep ilegalnih migrantov v zbirnem centru Bira v Bihaću opisal Ale Šiljdedić, predstavnik za odnose z javnostmi policije USK. In ti naj bi se integrirali v evropsko kulturo.

Poročali smo, da je sinoči v migrantskem zbirnem centru Bira v Bihaću prišlo do množičnega pretepa (TUKAJ). Pretepalo se je okoli 300 ilegalcev, po poročanju portala Dnevnega Avaza so do zdaj identificirali 33 udeležencev pretepa, od katerih so jih 11 pridržali na policijski postaji (8 državljanov Afganistana, dva iz Indije in enega Pakistanca).

Ale Šiljdedić je povedal, da so nesoglasja med ilegalci možen vzrok za včerajšnji pretep. Poleg tega beležijo vse več kraj telefonov in denarja. Ubogi in pred vojno bežeči ilegalci si namreč kradejo tudi med sabo.

Več kot 300 migrantov (od 2.000, kolikor jih je v centru Bira) se je pretepalo z železnimi palicami, ki so jih prej sneli s postelj, lesenimi palicami, gasilnimi aparati in celo betonskimi bloki, ki so ostali od gradnje. Poleg nožev, seveda.

Obsedeno stanje je bilo tudi v bližnjih zdravstvenih domovih in bolnišnici Dr. Irfana Ljubijankića. V eni uri so morali namreč oskrbeti kar 40 poškodovanih, najmanj trije imajo težje poškodbe.

(Slika: PrintScreen/FederalniDnevnik1)

Ko so prišli policisti in specialci, so jih migranti napadli, tako da sta dva policista lažje ranjena. Sicer je v akciji obvladovanja razmer sodelovalo okoli 80 policijskih uslužbencev.

Sprejemni center so podivjani migranti v enem delu povsem uničili.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine