0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

(VIDEO) Donald Trump Erjavcu in Židanu: Ne zafrkavajta se z mano! Sta popolni zgubi!

Na četrtkovem zasedanju, po katerem so odšli na podaljšan praznični vikend, je vlada, ki opravlja tekoče posle, Slovenijo potisnila stran od Zahodnih zaveznic, ki so prav v tistih dneh ena za drugo sprejemale odločitve, da solidarno z Veliko Britanijo izženejo ruske diplomate, se je na omrežju YouTube pojavil posnetek ameriškega predsednika Donalda Trumpa, v katerem zunanjega ministra Karla Erjavca, predsednka stranke DeSUS in predsednika SD Dejana Židana opozarja: Ne zafrkavajte se z mano!

Vlada v odhajanju je v četrtek sprejela odločitev, da slovenskega veleposlanika iz Moskve pokliče na posvet. Potem ko je, ker preiskava v Veliki Britaniji kaže, da je očitno Rusija odgovorna za napad na dvojnega ruskega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčer Julijo 4. marca, ruske diplomate izgnalo več držav.

Sedmim ruskim diplomatom je akreditacijo na stalnem predstavništvu odrekla, še trem pa je ne bo odobila, tudi Zveza Nato, katere članica je Slovenija. Za solidarnost z Veliko Britanijo se je zavzel tudi predsednik države Borut Pahor, ki je opozoril, da za razliko od Avstrije Slovenija ni nevtralna država: “Ko naši zavezniki zaradi nekega pomembnega dogodka menijo, da da bilo dobro izkazat solidarnost z državo, v kateri se je nekaj glede varnostnega položaja zgodilo, potem mislim, da je prav, da Slovenija pove, kdo je, kje je in s kom je.” Rusija je včeraj izgnala diplomate 23 držav.

Posnetek, ki je seveda parodija, si lahko ogledate TUKAJ.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine