24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

(VIDEO) Brazilskemu novinarju Macedu, ki je razkril pedofilske levičarske uslužbence, grozijo s smrtjo

Piše: P. T.

Brazilski novinar Wellington Macedo, ki je razkril, da so levičarski javni uslužbenci spolno zlorabljali otroke, je ta spletno stran Gateway Pundit opisal svojo zgodno: »Obstaja več kot 800 nalogov za aretacijo, ki jih je vložil vrhovni sodnik Moraes.«

Za Gateway Pundit je opisal svojo zgodbo:

»Sem Wellington Macedo, preiskovalni novinar. Star sem 47 let. Sem konservativni evangeličanski kristjan. Imam tri otroke, študiral sem sedmi semester pravne fakultete.

Moje poklicno življenje je potekalo normalno vse do trenutka, ko sem začel obsojati levičarske javne uslužbence, vpletene v posilstva otrok, pedofilijo in spolne zlorabe otrok in mladostnikov v našem šolskem sistemu ter o manipuliranju z javnimi podatki in korupcijo.

Leta 2018 so me poskušali podkupiri z denarjem in ponudbami za delo, a tega nisem sprejel.

Tudi septembra 2018 so guverner Ceará, komunist Camilo Santana, njegova namestnica guvernerja Izilda Cela in senator Cid Gomes, skupaj z več kot 60 učitelji iz občinskih šol, vložili 70 tožb, v katerih so zahtevali, da umaknem svoj dokumentarec »Educação do Mal« s spleta. Ponujali so mi tudi finančno ´nadomestilo´. Vse tožbe so izgubili.

Ker podkupnine nisem sprejel in dobil vse tožbe, sem začel prejemati grožnje s smrtjo. Januarja 2019 sem zato zapustil svoj dom in se preselil v Brasílio.

K delu z otroki so me povabili na Ministrstvu za človekove pravice, kjer sem ostal od februarja do oktobra 2019. Po odhodu iz vlade sem se vrnil na delo neodvisnega novinarja, poročal sem o demonstracijah za različne tiskovne agencije, kjer sem dopisnik. Objavljal sem tudi na družbenih omrežjih.

Od aprila 2021 je je število sledilcev mojih profilov na družbenih omrežjih zelo povečalo  in od takrat naprej sem postal tarča vrhovnega sodnika brazilskega vrhovnega sodišča Alexandra de Moraesa.

Marca 2021, sredi pandemije, sem koordiniral krščansko gibanje, imenovano Marcha da Família Cristã pela Liberdade (Pohod za svobodo krščanske družine), proti načrtu levice, da zapre cerkve.

Avgusta 2021 sem objavil intervju s priljubljenim pevcem Sérgiom Reisom, ki je pozval Brazilce, naj gredo na ulice v znak protesta proti parlamentarcem in članom vrhovnega sodišča, ki so skupaj spodbujali protidemokratična in neustavna dejanja.

Od takrat naprej sem bil tarča lažne preiskave (primer 4879), ustvarjene za opravičevanje nezakonitih aretacij. Aretirali so me 3. septembra 2021 in me za 41 dni vrgli v samico strogo varovanega zapora. Vrhovni sodnik me je obtožil spodbujanja nasilja in protidemokratičnih dejanj. Tam so bile družine, ki so nosile biblijo in brazilsko zastavo ter protestirale proti neustavnim dejanjem sodstva.

Nikoli me niso aretirali ali vozili v policijskem avtu. V zaporu sem se 40 dni postil in molil, po 41 dneh pa so me izpustili. Izgubil sem 18 kilogramov, s sledilno zapestnico na gležnju so me izpustili v zgodnjih urah 15. oktobra.

Nikoli nisem bil obsojen ali celo obtožen kaznivega dejanja, vendar sem preganjan že več kot eno leto in tri mesece. Zato sem se za Božič odločil, da bom snel zapestnico na gležnju in zapustil Brazilijo.

Nisem edini brazilski novinar, ki ga preganjajo. Poleg Allana dos Santosa, ki je že begunec v ZDA, je tu še Oswaldo Eustáquio, ki je bil v zaporu zlorabljen, zaradi česar je delno paraliziran; poleg desetin drugih državljanov, ki so bili nezakonito aretirani.

Po mojih informacijah se na podlagi ukaza vrhovnega sodnika Alexandra de Moraesa pripravlja več kot 800 aretacij. Preiskave so zaupne in niti naši odvetniki nimajo dostopa do spisov. Ne upoštevajo zakonskega postopka, kot to določa brazilska ustava. Ljudje v teh postopkih se ne morejo braniti, ker njihovim odvetnikom ni dovoljeno pregledati njihovih spisov, kar je nezakonito dejanje, ki krši mednarodno pravo sodne prakse.

Vse to preganjanje se je začelo šele potem, ko sem začel preiskovati vladne agente levice, kar je razjezilo oblastnike.

Wellington Macedo, preiskovalni novinar«

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine