16.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

(VIDEO) Bratuškova ne blesti le v znanju angleščine, očitno obvlada tudi matematiko

Piše: Sara Bertoncelj

“Prvič in na srečo zadnjič v zgodovini ste določenim upokojencem za 25 tisoč odstotkov znižali pokojnine,” je odločno zabrusila predsednica stranke SAB na poslanski razpravi ter požela kar nekaj humornih odzivov na družabnih omrežjih – če bi njene besede držale, bi namreč morali pokojenci denar vsak mesec vračati. Nekdo na Twitterju je predlagal, da bi za razlago morda lahko povprašali poslanko Mašo Kociper, saj sumi, da Bratuškovo na črno inštruira matematiko. Si je bratuškova tokrat prislužila nominacijo za intelektualko tedna?

Pravzaprav smo iz poslanskih klopi slišali že toliko cvetk, da težko sploh še kaj preseneti. Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik je na primer pomešala milijone in milijarde – o bodočem sprejetem slovenskem proračunu je konec leta 2019 dejala “Prvič, razvoj, 5,6 milijarde, mislim, da toliko še ni bilo nikoli. Drugič, socialna država, 2,3 milijarde evrov, varnost 1,3 milijarde evrov, promet 827 milijard evrov, kmetijstvo 467 milijard evrov, okolje 400 milijard evrov, kultura 223 milijard evrov.” Svetovne velesile se po Mirnikovi matematiki skrijejo pred Slovenijo.

V spominu nam je ostala recimo tudi intelektualna domislica poslanke SAB Maše Kociper, ki je glede občin v Sloveniji dejala: “In to, da imamo občine s 360 prebivalci in imamo občine z ne vem koliko kvadratnimi metri. Najmanjša občina Odranci meri 7 kvadratnih metrov. Pa ljudje moji.” Koliko prebivalcev ima občina, ki po njenem meri 7 kvadratnih metrov žal ni povedala. Kociprova pa je bila še bolj domiselna z razlago fiskalnega primera: “Fiskalno pravilo pomeni nekaj. Fiskalno pravilo pomeni toliko, mi imamo pa zdaj toliko. Zdaj moramo pa ta veliki krogec postopoma spraviti v ta mali krogec,” je pojasnila in ob svoji razlagi kazala z rokami, za kako velike “krogce” naj bi šlo. “Jaz tudi zdaj šele te stvari dokončno razumem,” se je še ob tem pohvalila. Genialna prezentacija! Mimogrede, po prepričanju Maše Kociper je simbol države poslanec. Imamo na sumu, da je za vstop v vrste Koalicije ustavnega loka, potrebno opraviti nek precej zanimiv kviz oziroma test.

Volivci komaj čakajo na znanje geografije
Torej, težko rečemo, da nas je presenetila, nas je pa vsekakor nasmejala nova domislica predsednice stranke SAB, Alenka Bratušek. “A veste kaj pa je ob tem, ko vse to gledam, zame, najbolj žalostno. Da kadarkoli Slovenijo vodi stranka SDS, pusti za sabo pogorišče. kadarkoli. Bom spustila tisto prvo, ko niste čisto vodili, pa ste orožarsko afero sproducirali, ampak v drugi vladi je bila Patria in je bila izkopana bančna luknja. Par let smo rabili, da smo Slovenijo spravili nazaj na zeleno vejo. Kako se je končala Patria, tudi celotna Slovenija dobro ve. V drugi vladi, ki je bila na srečo kratkega veka, ste se lotili ideološkega zniževanja pravic vsepovprek. Prvič in na srečo zadnjič v zgodovini ste določenim upokojencem za 25 tisoč odstotkov znižali pokojnine,” je navrgla podatek Bratuškova. Z njenimi navedenimi stavki je narobe še marsikaj drugega, a po tem, ko je pokazala svoje veščine v angleškem jeziku, se je Bratuškova sedaj izkazala še v matematiki. Bravo! Ni veliko ljudi, ki bi imeli toliko različnih talentov, nekdo na Twitterju je zapisal, da se veseli demonstracije njenega znanja geografije. Tudi mi smo na trnih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine