13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

(VIDEO) Boris Tomašič v živo iz Prištine: “Več kot očitno gre zgolj za poštni nabiralnik, za prikrivanje nečednih poslov”

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

“Javljam se iz Prištine, kamor smo odšli z ekipo Nove24TV raziskovat, kam je odteklo več milijonov evrov iz podjetja Gen-I, v času, ko je bil direktor tega podjetja Robert Golob. Kam je izginil ta denar, bomo raziskovali v naslednjih dneh. Sestali se bomo in intervjuvali tri poslance, ki so se ukvarjalo s to problematiko,” je danes iz Prištine v živo sporočil TV voditelj Boris Tomašič. 

V novicah ob 16 uri na Nova24TV, je novinarka Ines Kumalić uvodoma spregovorila o aferi Gen-I, v katero je vpleten predsednik vlade Robert Golob: “Po skoraj letu dni, so se na javnem mediju odločili, da raziščejo sporne posle Roberta Goloba na Balkanu. Danes naj bi na to temo imeli tudi oddajo. Pohvalili so se, da so obiskali sedež podjetja gen-I v Prištini, a da je bila tam samo fotokopirnica.” Kot je v nadaljevanju še povedala TV voditeljica, se v prestolnici Kosova nahaja tudi direktor naše medijske hiše Boris Tomašič, ki je za razliko od RTV Slovenija, našel sedež podjetja Gen-I, saj so oblasti preštevilčile hišne oznake. Potrebnega je bilo nekaj raziskovanja. Na Nova24TV bomo tako bistveno resneje raziskali zgodbo in tudi našli ustrezna dokazila.

Iz Prištine pa se je že danes v živo javil Tomašič: “Javljam se iz Prištine, kamor smo odšli z ekipo Nove24TV raziskovat, kam je odteklo več milijonov evrov iz podjetja Gen-I, v času, ko je bil direktor tega podjetja Robert Golob. V Prištini v Državnem zboru poteka preiskava preiskovalne komisije glede ogromnih prilivov denarja iz Slovenije in tudi gotovinskih dvigov Martina Berishaja. Kam je izginil ta denar, bomo raziskovali v naslednjih dneh. Sestali se bomo in intervjuvali tri poslance, ki so se ukvarjalo s to problematiko.” Tomašič je še dejal, da so osnutki poročil že pripravljeni in jih bo naša medijska hiša prejela v celoti. Po vrnitvi v Ljubljano pa bodo prevedeni in predstavljeni slovenski javnosti.

Gre za veliko afero, ki ni omejena na Kosovo, ampak obsega celotno regijo. Da gre za resno zgodbo, trdijo tudi njegovi sogovorniki na Kosovu, ne glede na to, da Golob trdi, da so zadeve izmišljene, in da s tem nima ničesar skupnega. Bil je direktor podjetja, iz katerega je odtekal denar, dvigovalo pa se je po več sto tisoč evrov visoke gotovinske dvige. Zgradba (na naslovnici), na kateri se opravljajo gradbena dela, je podružnica Gen-I v Prištini, ki se nahaja na ulici Gustava Majerja št. 16. Gre za večstanovanjski objekt, ki danes nosi številko 21. Nedavno se je zgodilo preštevilčenje hišnih številk, posledično pa je št. 16 postala št. 21, zato jo je praktično nemogoče najti. Na stavbi tudi ni nobene oznake Gen-I. Gre za večstanovanjsko zgradbo. Tomašič: “Več kot očitno gre zgolj za poštni nabiralnik, za prikrivanje nečednih poslov.” Več razkritij je načrtovanih za jutrišnji dan.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine