17.1 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

(Video) Boris Tomašič v Kdo vam laže: “Zaradi KUL-a imamo novo kategorijo, ki ne vključuje več samo delavcev na čakanju, ampak tudi konstruktivno nezaupnico!”

Piše: Aleš Ernecl / Nova24tv.si

Oddaja Kdo vam laže, ki jo izvrstno vodi Boris Tomašič, je sicer najprej mišljena kot politična satira, toda to, s čimer se je v zadnji oddaji moral ukvarjati Tomašič, bolj spominja na tragikomiko, podobno kultnemu filmu Let nad kukavičjim gnezdom.

V zadnjem Kdo vam laže se je Boris Tomašič ukvarjal z nastopoma Tanje Fajon in Marjana Šarca na Odmevih. Osrednji mediji očitno delajo medvedjo uslugo opoziciji, s tem ko ji nudijo preveč in prepogosto svoje platforme za nastopanje. Večkrat ko govorijo, bolj se vidi, kako prazni so in kako predvsem in večinoma blebetajo.

Najprej se je lotil tudi za nizke standarde Tanje Fajon katastrofalnega nastopa prvakinje SD – ja, katero tokrat niti ni moč obtožiti bedarij, saj je to, kar je povedala prej bližje niču. Ves čas je pleteničila o tem, kako si želi enotnosti opozicije, čeprav je jasno, da je DeSUS razklan, da Erjavca kot mandatarja zavračajo celo njegovi, da nezaupnica “stoji” in njihovega programa še nihče ni videl. Vsaka resna stranka in SD je resna stranka, če ne drugega zaradi komunistične dediščine, bi po takem nastopu svojo prvakinjo nemudoma poslala v zgodovino. Namesto tega dovolijo, da jih še naprej sramoti in stranko postopoma pošilja v večna lovišča.

Tudi nastop Marjana Šarca na Odmevih je bil nekaj neverjetno slabega za vrhunsko politiko, za politiko na državnem nivoju. Najprej ga je Tomašič okrcal, ker je govoril o tem, da bi bilo v normalnih okoliščinah prav, da vlado vodi tisti, ki ima največ glasov, ne najmanj, s čimer je ciljal nase in na Erjavca ter se hvalil s svojim altruizmom. Vlado trenutno dejansko vodi človek, ki je dobil največ glasov: Janez Janša.

Največji nesmisel je sledil za konec, ko je Šarec Rosviti Pesek povedal, da je zanj najbolj pomembno, da je “narod” enoten, enotnost naroda pa je ponazoril z dvema primeroma: s tem, da je Denis Avdić zbral miljon evrov in da je narod pomagal ljudem v Petrinji. To je nekdanji premier in to je nivo državne politike. Pri nas višje ne gre. Vsaj na levici ne.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine