15.1 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

(VIDEO) Boris Tomašič ponavlja: Ne napadamo, ampak branimo ustavno ureditev!

Piše: Sara Kovač (Nova24TV.si)

Na voditelja oddaje “Kdo vam laže?” se je iz državnega zbora vsul plaz kritik, ker naj bi pozival k nasilju. Boris Tomašič je v tokratni oddaji pojasnil, da se je v torek pokazalo le ogledalo trenutni oblasti, kar pa skušajo utišati. Najbolj glasna pa je pri tem bila nekdanja novinarka ali bolje rečeno politična aktivistka Mojca Pašek Šetinc, ki je v času “novinarstva” ni bilo sram pozivati k nasilju in “Smrti Janši”. Tomašič se boji, da prihaja revščina med ljudi, ki pa bodo izgubili kontrolo, ker bodo vzeli pravico v svoje roke. “Dejstvo je, da so prišli na oblast s krvjo, Golob ne. To so tisti, ki obvladujejo to državo iz ozadja.”

Tokrat je voditelj oddaje “Kdo vam laže?” Boris Tomašič slekel suknjič in zavihal rokave. S to gesto je želel pokazati, da je stanje zunaj, med njegovimi gledalci in v državnem zboru precej vroče, sam pa še dodatno želi spodbuditi delovne navade. V zadnjih dneh pa ga je šokiral izpad in napad nekdanje novinarke ali bolje rečeno politične aktivistke Mojce Pašek Šetinc.

Z njene strani so se pričeli dogajati napadi na svobodo medijev, predvsem pa na njegovo oddajo Kdo vam laže, kjer gledalci povejo svoje mnenje o stanju vodenja v državi. Po njegovem mnenju je to višek diktature, višek pritiskov na svobodo medijev, ki pa smo ga poslušali dejansko v času, ko le-tega ni bilo, saj policija ni preganjala novinarjev, kot bo po vsej verjetnosti Tomašiča. “To je nedopustno in se dogaja ravno to, kar smo v torkovi famozni oddaji že govorili. Rušenje temeljev demokracije in ustavnosti se dogaja,” je bil jasen.

Tako želijo tisti, ki so na oblasti zrušiti edini medij, ki je kritičen do njihovega delovanja. “Nič nisem naredil narobe in za nič se ne bom opravičeval,” je dejal in obrazložil, da ima ustavno pravico za opravljanje svojega dela ter podporo ljudi. “Poskušajo utišati vas, drage gledalke in gledalci, ker jim gre na živce, da obstaja oddaja, v katero lahko pokličete in poveste, kaj si v resnici mislite,” je pojasnil.

Nekdanja “novinarka” krati novinarsko svobodo

“Beremo, slišimo in vidimo, kako se goji /…/ hujskaškega vzdušja. Tukaj gre za zelo nazorne pozive k nasilju, za ščuvanje k uporabi orožja, da bi se obračunalo s politično konkurenco. Konkretno z novo, legitimno izvoljeno vlado,” je dejala Pašek Šetinčeva, pri tem je nakazala posnetek oddaje in slovesno obelodanila, da je le-ta že predan policiji. “Nikoli in nikdar nisem pozival k nasilju,” je na to odgovoril Tomašič.  Pojasnil je, da je dejansko sama dober simbol politične korupcije, saj je v trenutku, ko je vedela, da bo kandidirala za Roberta Goloba, pljuvala po Janezu Janši, za nagrado pa je dobila poslansko mesto za naslednja štiri leta. “Osnovnih pojmov novinarstva ne poznate in ne razumete.” Dober primer tega je, da je sama promovirala plakate “Ubij Janšo” in celo nosila masko z enakim napisom, je razkril voditelj.

Grožnja “Smrt Janši” na območju Ljubljane, ki je župan Zoran Janković ne želi odstraniti, medtem ko vztrajno čisti spomenike klavca Borisa Kidriča. (Foto: Davorin Kopše)

V tej problematični oddaji je gledalec razkril, da Slovenija nima več imena država Slovenija, ampak imamo socialistično zvezo delovnega ljudstva. “Borba za Slovenijo se bo sedaj ponovila in pozivam vse Slovence, da se pripravijo na boj, da nazaj dobimo Slovenijo. Tisti, ki imate orožje doma, ne ga predati policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili, da se obračuna, ker sila zahteva silo,” je pojasnil gledalec. Tomašič obrazloži, da je gledalec govoril o zakoniti pridobitvi orožja, pri tem pa še pojasni, da moramo pridobiti nazaj Slovenijo, ki jo je ukradla mafija, korupcija, laž in zavajanje, medtem ko sila vedno rodi silo.

Ni šlo za napad, ampak za obrambo pred nasiljem “svobodnjakov”

Tomašič v nadaljevanju poudarja, da nikoli in nikdar ni za uporabo sile, a bi se moral politični boj dogajati na volitvah in v parlamentu in ne na silo ter z orožjem. “Je pa se treba na nasilje odzvati,” je bil kritičen. Naša zgodovina nas lepo uči, da so številni ljudje končali na moriščih, ker so bili politično neprimerni in bi sam skupaj z gledalcem pristal v kakšnem jarku. Ta poziv torej ni bil poziv k rušenju oblasti, ampak k varovanju ustavne ureditve in pripraviti na to, da bodo ti, ki so retorično tako agresivni, postali tudi fizično nasilni. “Njihovi ponosni predniki vemo, kaj so delali.” Tomašič se boji, da prihaja revščina med ljudi, ljudje pa bodo izgubili kontrolo, ker bodo vzeli pravico v svoje roke. “Dejstvo je, da so prišli na oblast s krvjo, Golob ne. To so tisti, ki obvladujejo to državo iz ozadja.”

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine