4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

(VIDEO) Boris Tomašič glede samooklicanega “slovenskega Stevea Jobsa”: “25 let trdega dela delavca za eno leto gospoda; dajte ga izvolit, sigurno vam bo bolje”

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv)

Glede na preteklo dogajanje v zvezi s preiskovanjem domnevnega nezakonitega financiranja SDS, ko je preiskovalna komisija DZ zaslišala med drugim tudi Borisa Tomašiča, se je Tomašič na pobudo enega od klicateljev v oddaji Kdo vam laže dotaknil tudi teme vprašljivega financiranja javnih shodov na pobudo Roberta Goloba, ki se je politično aktiviral in v ta namen v Kinu Šiška organiziral “hibridno” javno tribuno z namenom osveščanja državljanov o stanju v državi in pozivanjem državljanov k politični aktivaciji. 

Odgovor na to, kdo je financiral najem Kina Šiške za omenjeni shod, je po pritrdilnem odgovoru s strani Kina Šiške Robert Golob osebno”, je povedal Boris Tomašič. In seveda, kako ne bo res, ko pa je novi politični ljubljenec tranzicijske levice, kot smo že poročali, v letu epidemije vsak mesec v žep pospravil skoraj 18 tisoč evrov neto. Po besedah Tomašiča ni nobena težava plačati morda 500 evrov za najem prostora nekomu, ki ima letno 540 tisoč evrov prihodkov bruto.

Prihodkov, ki pridejo iz žepa odjemnikov električne energije, ki električno energijo plačujejo več, kot bi jo lahko, saj jo kljub temu, da jo pridobiva najceneje iz nuklearne elektrarne, nekdanji direktor družbe Gen-I na trgu prodaja v konkurenci s Termoelektrarno Šoštanj, ki je ena najdražjih. Samooklicani “slovenski Steve Jobs”, ki se je na osnovi “iznajdljive” prodaje električne energije označil za najboljšega menedžerja na svetu. Zdaj pa ko se je tudi politično aktiviral, “ozavešča” državljane in jih poziva, naj vzamejo stvari v svoje roke, naj se odločijo, v kakšni državi želijo živeti. Morda se bo v naslednjih dneh samooklical za slovenskega Mojzesa.

 

In v kakšni državi državljani želijo živeti? Morda v taki, kjer Golobova plača ne bo 30-krat večja od plače nekoga, ki za svoj denar dejansko dela, in to trdo. Morda v taki, kjer bo Golob poleg svojih dobronamernih organiziranih shodov, financiranih posledično s strani odjemalcev električne energije, pokazal kaj več, kot pa mahanje z rokami in kričanje: “Čas je, da jih naženemo. To ni desničarska politika, to je fašizem.” Ali pa morda v taki, kjer bo nekdo, ki namesto organiziranja javnih tribun v času epidemije, ko se ljudje ne družijo niti s svojimi bližnjimi, pokazal malo več solidarnosti do svojih sodržavljanov, ki jim igra “rešitelja”.

“25 let trdega garaškega dela za eno leto gospoda v pisarni v najboljšem BMW-ju, ki mu ga plača firma. Dajte ga izvolit za predsednika vlade, sigurno vam bo bolje,” je s stavkom bistvo zaključil Boris Tomašič.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine