Sami presodite, ali gre tu res za “satiro”, kakor namiguje STA. Zagotovo pa gre najprej za javno blatenje in ustrahovanje novinarja zaradi njegovega dela.

Kot nam je povedal Možina, so znani primeri, kako so na RTV, zlasti v informativnem programu nacionalne televizije, znani primeri, kako se je hiša obnašala in medijsko poročala ob napadih na svoje novinarje tudi, ko je šlo za manjše ali povsem obrobne primere. “Pozorno bomo spremljali kako se bo obnašala tokrat. Če smo še pravna država, Svetlana Makarovič ob tako grobem hujskaškem javnem izbruhu sovražnega govora proti novinarju javne televizije nima možnosti, da bi se izmazala brez kazni. Ker pa gre seveda za ikono levičarskih skrajneževm je vprašanje ali bo sodišče razsodilo pravično,” je sporočil.

V primeru, če bo oproščena, bo to jasen signal dvojnih vatlov (ali, kakor bi verjetno rekla aktualna ministrica za pravosodje Andreja Katič, dvojnih “vafljev”) in dokaz, da obstajajo v naši državi svete kraje, ki jim ni dovoljeno postaviti meje. S tem se namreč širi tudi virus nasilja.