18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

(VIDEO) Aleš Primc: “Otrok potrebuje mamo in očeta. Mama je ženska, oče je moški in med seboj se dopolnjujemo in te razlike so bogastvo materinske in očetovske vzgoje”

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv)

“Otrok potrebuje mamo in očeta. Mama je ženska, oče je moški in med seboj se dopolnjujemo in te razlike so bogastvo materinske in očetovske vzgoje,” je prepričan Aleš Primc, predsednik Gibanja za otroke in družine, ki je v tokratni oddaji Tema dneva spregovoril o četrtkovem protestu pred ustavnim sodiščem. Ob robu seje ustavnega sodišča, kjer je v četrtek potekala razprava o naravi zakonske zveze in tem, kdo lahko in kdo ne more posvojiti otrok, je namreč potekal protest Iniciativa za družino in pravice otrok ter Koalicija za otroke gre. Protestniki so pozvali ustavno sodišče k upoštevanju civilne sfere in izključitvi dveh ustavnih sodnikov. 

Kot so zapisali pobudniki shoda pred ustavnim sodiščem v vabilu, bo odločitev ustavnega sodišča izjemnega pomena, saj se bo odločalo o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter o uvedbi posvojitev otrok v homoseksualna in druga razmerja LGBT. Ob robu seje ustavnega sodišča se je zbralo okoli 300 podpornikov zdravorazumske družinske politike, ki so zahtevali, da se v razpravo o zakonih o zakonski in partnerski zvezi vključi tudi civilno sfero in izključi dva sodnika. Ob koncu oddaje je izrazil razočaranje nad dejstvom, da na tako pomembnem protestu ni bil navzoč niti en večinski medij.

Ukinitev zakonske zveze žene in moža bi po navedbi Aleša Primca kršila Splošno deklaracijo človekovih pravic, ki v 16. členu izrecno določa: “Polnoletni moški in ženske imajo brez kakršnih koli omejitev glede rase, državljanstva ali vere pravico skleniti zakonsko zvezo in ustvariti družino”, kar po besedah Primca pomeni, da se s tem izniči “osnovna celica družine in da lahko zakonska zveza pomeni, da so vanjo lahko vključeni tudi trije ali več oseb, gre za popolno razvrednotenje družinskih razmerij”. S tem se uniči tudi prioriteta otroka v družini, saj niso več v ospredju, kar je v nasprotju z bistvom družinske zakonodaje, katere prioriteta je ravno otrok.

“Otrok potrebuje mamo in očeta. Mama je ženska, oče je moški in med seboj se dopolnjujemo, nismo pa isti. Vsak opravlja svoje naloge, kljub temu, da se trudimo pomagati en drugemu,” pove Primc in dodaja, da je razlika med ženskami in moškimi tudi v načinu delovanja in čustvovanja, prav tako pa je drugačen odnos do vzgoje, “to je to bogastvo očetovske in materinske vzgoje”, tudi če sta starša ločena, Primc meni, da otrok tudi takrat še vedno ohranja oba starša.

Želijo, da se otroci učijo predmetov, s katerimi se bodo razvijali in ne uničili življenja

Ustavne sodnike opozarjajo, da bi z ukinitvijo zakonske zveze v Družinskem zakoniku vzpostavili pravno podlago za spreminjanje programov v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter univerzah. S tem bi povzročili indoktrinacijo otrok, da spremenijo svoj spol in spolno usmerjenost, “smo proti vsiljevanju ideologije LGBTQIA+ otrokom v šolah. Tako indoktrinirani otroci si bodo s hormonskimi terapijami in kirurškimi posegi in brez soglasja staršev trajno poškodovali svoje zdravje”, je prepričan Aleš Primc, ki je pojasnil, da se vsi zavedamo, da je večina najstnikov nezadovoljna sama s sabo v teh letih, da pa je zato tudi bolj ranljiva in dovzetna tudi za nepremišljene ideje in odločitve, ki jim lahko uničijo življenje.

Foto: Nova24TV

Zahteva po izločitvi dveh sodnikov

Ob robu seje ustavnega sodišča se je zbralo okoli 300 podpornikov zdravorazumske družinske politike, ki so zahtevali, da se v razpravo o zakonih o zakonski in partnerski zvezi vključi tudi civilno sfero in izključi dva sodnika. “Pobudniki referendumov pričakujemo, da bo Ustavno sodišče izločilo iz odločanja o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter o uvedbi posvojitev otrok v istospolna razmerja sodnico dr. Katjo Šugman Stubbs in dr. Roka Čeferina, in sicer zato, ker je dr. Katjo Šugman Stubbs sodelovala v referendumski kampanji proti pravici otroka do mame in očeta, na strani lobija LGBTQ. Prav tako pa je v referendumski kampanji na strani lobija LGBTQIA+ sodeloval brat Roka Čeferina Aleksander Čeferin,” je pojasnil Aleš Primc.

Ob koncu oddaje se je Primc dotaknil tudi poročanja o samem protestu in povedal, da se za razliko od vseh protestov, ki so bili pod Janševo vlado, o njihovem prvem, pod Golobovo vlado, ni poročalo skoraj nič. Povedal je, da so bili na protestu samo novinarji iz Nova24TV in nihče več, da pa še tista ena novinarka, ki ga je klicala iz POP TV, ni želela informacij o temelju in zadevi protesta, ampak je že govorila o nečem drugem, iz česar je želela ustvariti zgodbo. “Jaz sem razočaran, vendarle sem pričakoval, da se bo stranka z imenom Svoboda to svobodo vsaj trudila izvajati in to, kar se je danes zgodilo v času Golobove vlade, da na prvem protestu ni bilo navzočega nobenega od večinskih medijev, je odraz zlorabe besede svoboda v kontekstu sedanje vlade,” je zaključil.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine