-1 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 decembra, 2023

VIDEO: Aleksandra Pivec ekskluzivno za Nova24TV: “To, kar počne Erjavec, je neodgovorno in nedržavotvorno!”

Avtor: Aleš Ernecl

V včerajšnji Temi dneva je nastopila nekdanja ministrica za kmetijstvo in s Karlom Erjavcem nadomeščena nekdanja predsednica stranke Desusa, dr. Aleksandra Pivec.

Z voditeljem Luko Svetino sta spregovorila o treh ključnih temah; o poročilu KPK o zadevah, ki so Pivčevo pravzaprav odnesle z mesta ministrice, zdaj pa jo v veliki meri perejo krivde, o integriteti javnih uslužbencev in nezaupnici vladi s strani KUL-a, o Erjavcu, poslancih Desusa ter glasovih za nezaupnico.

Nekdanja ministrica za kmetijstvo in predsednica stranke DeDUS, dr. Aleksandra Pivec, je nastopila v Temi dneva, kjer je spregovorila o svojih zadevah s KPK, nezaupnici vladi in o Karlu Erjavcu.

Pivčeva je povedala, da KPK v primeru Vina Kras ni zaznal kršenja načela integritete, da pa v primeru, ko naj bi do te kršitve prišlo, v primeru nočitve v Izoli, ni upošteval očitno pomembnega dejstva, da je po izdaji fakture vse stroške pokrila sama. Zaradi tega se bo, v zadoščenje sebi in tistim, ki so zaradi tega več mesecev trpeli, tudi pritožila.

Povedala je tudi, da je po njenem mnenju to, da nekateri sredi epidemije in pred prihajajočo gospodarsko in posledično psihološkimi in sociološko krizo, na vsak način želijo vložiti nezaupnico in “se prešteti”, prav tako oziroma veliko bolj zrelo za obravnavo KPK kot to, kar se je očitalo njej.

Glede Karla Erjavca je bila jasna, da je že vnaprej vedela, da se ne vrača zaradi revitalizacije stranke, ampak ker mu nekdo ponuja kak stolček, da vse kaže, da bo doživel fiasko in da bi bilo dobro, da vsaj po tem neuspehu drži besedo ter se dokončno, v skladu s svojimi napovedmi, umakne iz politike.

Posnetek si lahko ogledate tukaj!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine