15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

(VIDEO) Afera operacijske mize: “Hoteli so, da grem k ‘staremu’ v Murgle, a sem zavrnil”

Piše: Moja Dolenjska

Zdravnik in nekdanji predsednik zdravniškega sindikata Fides je nedavno v oddaji Intervju za TV Slovenija razkril številne zanimive in tudi koruptivne podrobnosti o tem, kdo v resnici vodi slovensko zdravstvo. Med drugim poti, kot je dejal, vodijo tudi v ljubljanske Murgle.

Kirurg Erik Brecelj je v preteklosti že povedal, da zaradi korupcije v zdravstvu vsak dan izgine okoli milijon evrov. Ker je tukaj mreža, ki izvira še iz časov socializma, je voditelj Jože Možina v intervjuju Kuštrina povprašal, zakaj Fides tukaj ni storil več. “Mi smo storili zelo veliko. Kaj drugega kot opozarjati, seveda nismo mogli,” je dejal upokojeni slovenski zdravnik in dolgoletni predsednik zdravniškega sindikata Fides.

“Mi smo storili zelo veliko. Kaj drugega kot opozarjati, seveda nismo mogli,” je pojasnil Kuštrin in spomnil, da je v primeru znamenite afere operacijskih miz, ki jih je UKC Ljubljana drago preplačal, javno nastopil in povedal, da gre po njihovi oceni za koruptivno dejanje, nevredno.

“Podatke sem imel, kako so te mize v kliničnem centru zamenjali, nakar me je takratni direktor poklical po telefonu in me nahrulil kot smrkavca. Povabil me je potem k sebi, ko sem se mu zlagal, da ga posluša cel glavni odbor … In potem, ko sem prišel k njemu, je rekel, veš, greva k staremu. Stala sva pred avtom, da mi bo pojasnil in jaz sem bil mogoče mesec dni ali pa teden pred tem pri predsedniku vlade, sem mislil, da gremo k Drnovšku. Ne, ne, je rekel, v Murgle. Na to sem odvrnil, da tam ne grem. Sem zaprl vrata in na to temo ni bilo več diskusije.”

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine