30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Vici se pišejo sami! Poglejte, kaj je minister Maljevac povedal o zakonu o dolgotrajni oskrbi – zvilo vas bo od smeha!

Piše: G. B.

Tole, kar boste brali, verjetno sodi v rubriko “Saj ni res, pa je”. Minister za solidarno prihodnost in vidni član Levice Simon Maljevac je namreč v pogovoru za STA – povzetek je objavljen danes – dejal, da na zakon čakamo že več kot 20 let in zdaj je čas, da ga sprejmemo. 

No, morda je minister kaj pomešal, saj se je prav o tem, da na zakon čakamo 20 let, govorilo leta 2021. In decembra tega leta je bil zakon, še v času prejšnje vladne koalicije res sprejet. Takrat je DZ s 44 glasovi za in 42 proti sprejel zakon o dolgotrajni oskrbi, s katerim se po približno 20 letih prizadevanj to področje sistemsko ureja. Zakon je bil torej sprejet, vendar ga je sedanja vladna koalicija po prihodu na oblast minirala, sedaj pa slovenski javnosti razlaga, da je po dvajsetletnem čakanju čas, da se zakon sprejme.

Lahko sklepamo, da ali se minister res dela nevednega in ima vse skupaj za norce ali pa morda sledi doktrini, da je potrebno vse, kar je bilo koristnega sprejeto v času prejšnje vlade, izbrisati. Izjava ministra Maljevca je vredna krohotanja, če ne bi bile stvari tako resne. Očitno dan potem, ko je odstopil minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, vladi teče voda v grlo, naslednji dnevi pa bodo odločilni, saj je Bešič Loredan veljal za enega ključnih ministrov. No, tudi tu se dogajajo smešnice, saj enkrat poslušamo, da sta premier Golob in minister Loredan praktično istih misli, drugič pa, da nikoli nista imela enakih pogledov na zdravje. Kar je samo dokaz, da Golobovi vladi in koaliciji teče voda v grlo. Od tod tudi “cesarjeva nova oblačila” glede zakona o dolgotrajni oskrbi – kot da se v času pred aprilom 2022 na tem področju ni nič zgodilo…

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine