9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Veleposlanik Tone Kajzer na družbenih omrežjih zapisal: “Odhajam z dvignjeno glavo. Verjamem in vedno delujem skladno z demokratičnimi vrednotami, ki smo jih Slovenci potrdili ob odločitvi za samostojnost in suverenost”

Piše: C. R.

Odpoklicani veleposlanik ZDA Tone Kajzer je na družbenih omrežjih zapisal, da je zvedel iz spletne strani predsednika Pahorja, da je ta podpisal ukaz o njegovem odpoklicu, ob čemer je poudaril, da iz tega položaja odhaja z dvignjeno glavo.

Tone Kajzer se je z naslednjim zapisom odzval na njegov odpoklic: “Odhajam z dvignjeno glavo. Verjamem in vedno delujem skladno z demokratičnimi vrednotami, ki smo jih Slovenci potrdili ob odločitvi za samostojnost in suverenost. Kot karierni diplomat sem se vedno in se bom vedno zavzemal za dobrobit in za krepitev naše demokracije, zaupanja in sodelovanja med nami. Tako bom deloval tudi naprej, kamorkoli mi bo ljubi Bog pokazal pot naprej”.

Obenem se je zahvalil vsem sodelavkam in sodelavcem na veleposlaništvu v Washingtonu za podporo in pomoč pri razvoju slovensko-ameriškega prijateljstva in zavezništva, “ki naj raste in se razvija”.

Kajzer je bil iz strani trenutne vlade odpoklican, ker je Janezu Janši posredoval diplomatsko depešo glede prošnje kandidatke Nataše Pirc Musar, da naj se na veleposlaništvu objavi njena kandidatura na vidnem mestu, torej ze prosil za pomoč pri zbiranju podpisov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine