23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Veleposlanica v Švici Marta Kos Šarca in delegacijo letos namestila v davčno oazo Lihtenštajn

Iz kabineta predsednika vlade, ki po ponedeljkovem odstopu od srede opravlja tekoče posle, Marjana Šarca, smo v četrtek prejeli prve podatke o Šarčevi poti na Svetovni gospodarski forum v Davos. Gre za zadnjo Šarčevo pot v tujino, preden je v ponedeljek odstopil, v Davosu pa je bil skoraj cel pretekli teden, od 21. do 24. januarja, urad vlade za komuniciranje pa je sprožil nemalo hudomušnih komentarjev z objavo, da se je Šarec udeležil razprave o umetni inteligenci v javnem sektorju.

 

 

Predsednik vlade @sarecmarjan je drugi dan v Davosu nastopil kot razpravljavec na panelu Odpiranje javnega sektorja umetni inteligenci. Spomnil je na prednosti uporabe umetne inteligence v dejavnostih, ki so bile še nedavno omejene na človekove sposobnosti in inteligenco.

View image on Twitter

 

V pojasnilih Šarčevega urada so bili v uradni delegaciji “Kabineta predsednika Vlade Republike Slovenije na WEF v Davosu so sestavljali g. Marjan Šarec, Predsednik vlade Republike Slovenije, ga. Janja Zorman Macura, vodja Kabineta predsednika Vlade Republike Slovenije, ga. Alenka Košir, svetovalka predsednika Vlade Republike Slovenije za zunanje zadeve, ga. Andreja Slomšek, svetovalka predsednika Vlade Republike Slovenije za mednarodno gospodarsko sodelovanje, ga. Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika Vlade Republike Slovenije za odnose z javnostmi. Člani delegacije so za prevoz v obe smeri uporabili vladno letalo falcon 2000 EX.”

Kakšni so bili stroški leta, še ni znano, ne gre pa pozabiti, da je lanska Šarčeva pot s falconom v Davos stala več kot 13.000 evrov – podrobneje na povezavi. Za letos so doslej pojasnili: “V zvezi z navedenim službenim potovanjem še nismo prejeli vseh računov, zato vam lahko posredujemo samo do sedaj znane podatke. Informacijo o preostalih stroških vam bomo posredovali naknadno (po prejemu računov), če boste to želeli.”

Zanimivo je, da je veleposlanica v Švici Marta Kos Šarca in delegacijo letos namestila v sosednjo državico. In to ne kamorkoli, pač pa v davčno oazo, Kneževino Lihtenštajn.

Šarčeva pot v Davos v denarju

Podatke objavljamo v obliki, kot smo jo prejeli ob Šarčevega kabineta

Razčlemba do sedaj znanih stroškov:

a.) Oskrba VIP potnikov na Fraport Slovenija:

– Odhod (7 potnikov): 123,00 € + DDV

– Prihod (8 potnikov): 81,00 € + DDV

b.) Nastanitve v Hotelu Kommod (Lihtenštajn) – 2x nočitev z zajtrkom

– 5x standardna soba (140,00 CHF*/osebo/noč)

– 5x turistična taksa (3,50 CHF/osebo/noč)

c.) Stroškov reprezentance ni bilo.

d.) Dnevnice

– Marjan Šarec, predsednik Vlade RS: dnevnicam se odpoveduje

– ga. Janja Zorman Macura, vodja Kabineta predsednika Vlade RS: dnevnicam se odpoveduje

– ga. Alenka Košir, svetovalka predsednika Vlade RS za zunanje zadeve: 88,20 €

– ga. Andreja Slomšek, svetovalka predsednika Vlade RS za mednarodno gospodarsko sodelovanje: 88,20 €

– ga. Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika Vlade RS za odnose z javnostmi: 88,20 €

*približno 128 evrov

 

Citiramo @sarecmarjan, ki je pred leti govoril: “Baba more hitr hodt, more bit k topovska granata, mejhna pa nabita, da lahko dela.” Je na današnjem posnetku, ki ga pošilja iz Davosa, kaka taka?https://skandal24.si/rumeno/bulvar/sarceve-babe-zoprne-je-z-njim-spet-tista-s-katero-so-ga-ujeli-pred-dnevi-pa-se-zdaj-ni-pojasnil-ali-sta-bila-sluzbeno-ali-zasebno/ …

https://pbs.twimg.com/card_img/1222139194182701056/rMVklFjo?format=jpg&name=144x144_2); background-size: cover;” style=”position: absolute; top: -1px; left: -1px; bottom: -1px; right: -1px; background-size: 3em; background-position: center center; background-repeat: no-repeat; background-image: url(“//ton.twimg.com/tfw/assets/news_stroke_v1_78ce5b21fb24a7c7e528d22fc25bd9f9df7f24e2.svg”);”>

Šarčeve “babe zoprne”: Je z njim spet tista, s katero so ga ujeli pred dnevi, pa še zdaj ni…

Čeprav na pojasnila kabineta predsednika vlade Marjana Šarca, ali je na fotografiji s šefinjo kabineta Janjo Zorman Macuro, ki od vikenda buri omrežja, na službeni ali zasebni poti, še čakamo, smo…

skandal24.si

 

Škandal 24

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine