7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Velenjčani na spletu: »Treba je pokopat rdečo zvezdo in raje poveličevat slovenski grb. Zato je treba skinat levico komunajzersko.«

Precej prebivalcev Velenja je izredno nezadovoljnih z svojim županom Bojanom Kontičem (SD), saj menijo, da je med svojim županovanjem mesto popolnoma zavozil. Najbolj pogosta pritožba je izredno veliko število priseljencev, ki so se naselili v Velenju v zadnjih letih.

Občani očitajo županu, da je s svojo politiko podpiranja priseljevanja, predvsem Albancev, »uspel« spremeniti nacionalno sestavo mesta, pritožujejo se, da na ulicah slišiš v glavnem le še albanščino in da prišleki zahtevajo vedno več, župan pa jim v vsem ustreže. Za nameček je bil ravno Kontič eden najbolj glasnih županov, ki se je potegoval za imigrantski center v svojem mestu.

Zdaj ga mnogi obtožujejo, da se skuša rešiti odgovornosti, zato na pomoč glede problema priseljevanja kliče državo, sam pa se je začel posvečati ideološkemu aktivizmu in sicer tako, da center mesta vse bolj krasi z ikonografijo nekdanje, zdaj propadle, države in totalitarnega režima, ki ji je vladal.

Razjarjeni občani sicer obljubljajo, da ga na županskih volitvah jeseni ne bodo več volili, do tedaj pa si dajejo duška na spletnih omrežjih:

rdečkarji v velenju (Lucky 5.5.2018 15:24)
Tito lepo okrašen, stojnice z rdečimi gobcači in na novo postavljena rdeča zvezda, na spomeniku, ki bi moral služiti spravi… 
Hvala da nas vračate v leto 1965!

Lekija   (5.5.2018 16:13)
Zanimivo, ko en neandertalec drugim predlaga, da se vrnejo v neandertalske case.

Lucky, za tebe pa ne vem kaj si pricakoval s to temo, saj vidis, da nekateri se niso prestopili v 21. stoletje in ocitno tudi ne bodo. Skoda pa taksni ne bodo izkusili venezuelske lepote, tiste, ki jo najbolj zagovarjajo.

lubca   (5.5.2018 17:01)
In, sram naj bo SD da izkorišča tako socialno dno, podn, za svojo promocijo s tako bedno majico na nekem ubogem socialcu, ko za golo preživetje proda, sebe in svojo družino – vse za promocijo SD – bivših komunistov krvavih rok.

hanns-g 5.2018 22:35)
Treba je pokopat rdečo zvezdo in raje poveličevat slovenski grb. Zato je treba skinat levico komunajzersko.

SouthLand (6.5.2018 8:57)
Ampak resnično, v centru kamorkoli pogledaš vidiš vse komunistično, kot v času Jugoslavije. In to je vse lepo na fini način zrežiral sej vemo kdo. Adijo pamet…   

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine